Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Jos haussa on tyylikäs, mutta ajaton istuin, olet tullut oikeaan paikkaan.  Kauniisti ja funktionaalisesti muotoiltu rottinkinen tuoli on mallistomme ja liiketoimintamme ydin. Kaiken alku ja juuri.  

Yrityksemme perustajan Aulis Herrasen suunnittelemat rottinkituolit ovat suomalaisen muotoilun klassikoita.  Niiden matka arjen esineistä klassikoiksi on käynyt hitaasti, mutta varmasti tuolien siirtyessä sukupolvelta toiselle. Viime vuosina kevyt ja joustava rottinki on hurmannut nuoremmatkin sisustajat, ja meiltä kysellään enää harvoin, että sopiiko rottinkituoli sisälle. 

Parolan keveitä ja tyylikkäitä kalusteita ei nykypäivänä nähdä vain villojen ja kesäasuntojen vanhoissa puutarhoissa vaan ne kuuluvat monen tyylisiin koteihin ja löytävät paikkansa vaivattomasti sekä sisältä että ulkoa. Tänään Parolan klassikkotuolit ovat tunnustettuja, vakiintuneen aseman saavuttaneita muotoilun valioyksilöitä, jotka tuntuvat aina yhtä relevanteilta sesonkien ja hetkellisten trendien muutoksista huolimatta.

Samaan aikaan uudet kotimaiset suunnittelijat tekevät tulevaisuuden klassikoita ja meillä Parolassa on kunnia olla osa tätä kehitystä. Alkuperäinen Lumikenkä tuoli ja muut Aulis Herrasen suunnittelemat helmet ovat yhä tuolimallistomme keskiössä, mutta tuomme vuosittain klassikkotuotteiden rinnalle suomalaisen muotoilijan suunnitteleman uutuustuotteen. Hinni Korpelan Punos-malliston matalaselkäinen lounge nojatuoli  ja Harri Koskisen Lasse lepotuoli edustavat uudenlaista tapaa nähdä rottinkituoli sisustuksessa.  

Oman mallistomme lisäksi valikoimastamme löytyy myös esimerkiksi tanskalaisen Sika-Designin tyylikkäitä istuimia. Löydä juuri sinulle sopiva tuoli ruokailutilaan, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, lasten tarpeisiin, parvekkeelle, terassille tai ulos puutarhaan. Istahda hetkeksi. Rakastu iäksi.

Keittiön tuolit

Keittiö on kodin sydän ja ruokapöydän ääressä käydään usein tärkeimmät keskustelut. Ei siis ihme, että juuri ruokapöydän tuolit ovat kodin käytetyimpiä istumia. 

Jos tavoittelet harmonista ilmettä, saman sarjan yhtenäiset kalusteet ovat hyvä valinta. Esimerkiksi rottinkinen Hymy on muotokieleltään moderni ruokatuoli, joka on helppo yhdistää eri tyylisiin pöytiin. Toinen hyvä vaihtoehto on tyylikäs ja monikäyttöinen Saha, jonka istuinosa rottinkia ja jalat ohutta metallia.

Kokeellisemmalle ja vaihtelunhaluiselle sisustajalle sopii eklektinen ote, jossa yhdistetään erilaisia kalusteita ja tyylejä onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Erityisen hyvin tätä tyyliä kuvaa ruokailuryhmä, jonka tuolit ovat eri mallisia tai eri värisiä. Voit aloittaa varovaisesti. Lisää yksi musta rottinkituoli luonnonväristen sekaan katseenvangitsijaksi. Tai sitten voit sukeltaa suoraan syvään päähän ja irrotella oikein kunnolla. Mitä jos ainoa yhdistävä tekijä olisikin rottinki, ja tuolit olisivat kaikki eri sarjasta? Näin voit luoda yllättävän tyylikkään ja mielenkiintoisen yleisvaikutelman.

Jos ruokailutila on kotisi ykköspaikka, sen sisustamiseen kannattaa panostaa myös mukavuuden näkökulmasta. Vaikka kyseessä on ruokapöydän tuoli, se ei tarvitse olla pelkkää puuta ja rottinkia. Osassa ruokatuoleistamme on istuinosan pehmuste, joka lisää istumamukavuutta ja ylellisyyden tuntua.

Kodin lempipaikka

Olohuone on tarkoitettu oleskeluun, jo nimikin sen kertoo. Jos keittiö on kodin sydän, olohuone on sen sielu. Oleskella voi perheen tai ystävien kanssa seurustellen tai ihan vaan omassa seurassa rentoutuen. Pääasia on joka tapauksessa viihtyisä tunnelma ja mahdollisimman mukavat oltavat. Nojatuolit viimeistelevät olohuoneen sisustuksen.

Hyvin muotoillut tuolimme ovat elämää ja aikaa kestäviä designesineitä.  Olohuoneessasi rottinkinen nojatuoli voi toimia niin lokoisana lepopaikkana, mutta samaan aikaan se voi olla katseenvangitsija, joka viimeistelee tilan sisustuksen. Parolan Lumikenkä on todellinen klassikko, ja monelle se onkin muodostunut synonyymiksi rottinkituolille. Vanhan ajan henkeä huokuva, korkeaselkäinen Vintage nojatuoli on puolestaan se todellinen lepotuoli. 

Ja vanhakin nuortuu, kun istuimeksi tarjotaan niinkin mainio keksintö kuin keinuva nojatuoli. Keinuva liike tuntuu mukavalta, sillä olemmehan tottuneet siihen jo kohdussa. Keinutuoli eli kiikkutuoli oli aikanaan kodin arvostetuin esine, jonka tarjoaminen vieraan istuimeksi osoitti kunnioitusta. Hetkeksi se katosi sisustuksesta lähes kokonaan, kenties ajat olivat vakavammat. Kovin kauaa totisuutta ei onneksi kestänyt, ja nykypäivänä keinutuoli on taas arvossaan.  Rottinkinen keinutuoli on varmasti mieluinen istumapaikka vieraillesi tänäkin päivänä.

Koko perheen tarpeisiin

Nojatuoli luo viihtyisyyttä myös makuuhuoneeseen.  Myönnetään, aika usein makuuhuoneen tuoli on täynnä käytettyjä vaatteita, mutta mitäpä jos valitsisit niin kauniin tuolin, että sitä ei yksinkertaisesti malta peittää vaateröykkiöllä? Kaunis nojatuoli luo tilaan ylellisen säväyksen ja monelle se toimii myös rauhallisena lukupaikkana, jossa ottaa hetken itselleen. Pieni rottinkituoli toimii mainiosti myös yöpöytänä. 

Perheen pienemmät kaipaavat yhtä lailla ikiomaa paikkaa, missä rentoutua ja olla oma itsensä. Toimiva lastenhuoneen sisustus on leikkisä, mutta toimiva kokonaisuus, joka kasvaa jälkikasvusi mukana. Jos kysyt lapsen mielipidettä, häntä todennäköisesti kiinnostaa vanha kunnon Papasan. Tämä 90-luvulla suunniteltu laiskanlinna on iso rottinkituoli, jonka uumenissa sekä leikkiminen että lepäily tuntuvat ihanalta, varsinkin jos tuoliin yhdistää siihen kuuluvan kotimaisen pehmusteen. Pienempään lastenhuoneeseen hyvä valinta on suloinen Simpukka. Simpukka on pyöreä rottinkituoli, joka keveästä olemuksestaan huolimatta on erittäin vakaa istua.

Istahda ulos nauttimaan

Sisätiloissa hienostuneet rottinkikalusteet antavat valon virrata vapaasti luoden avaruutta kotiisi.  Ulkona ne puolestaan sulautuvat  sulautuvat saumattomasti ympäröivään luontoon. Yli puolen vuosisadan kokemuksella me tiedämme, että täällä pohjoisessa lämmöstä ja valosta kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Asut sitten omakotitalossa tai kaupungin keskustassa, kaunis tuolivalikoimamme tarjoaa vaihtoehtoja rentouttavaan ja vaivattomaan ulkoilmaelämään.

Rottinkinen tuoli on kuin kotonaan katetuilla parvekkeilla ja terasseilla. Se sopii hienosti myös puutarhaan, kunhan muistat, että trooppinen rottinki ei pidä vesisateesta. Rottinkikalusteet ovat kuitenkin siinä mielessä hauskoja, että niiden kanssa ei tarvitse sitoutua koko kesäkauden kestäviin asetelmiin. Kaikki sopii kaikkeen ja siirtely käy kuin tanssi. Kevätmyrskyn iskiessä tuolit on helppo nostaa sisätiloihin.

Mutta ensin istahda alas ja nauti hetkestä. Meillä ei ole kiire mihinkään.

Näytetään tulokset 1–20 / 29