Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Matot

Matot tuovat kotiin pehmeää ja kodikasta tunnelmaa. Laadukas matto pehmentää tilan akustiikkaa, suojaa lattiaa naarmuilta, ja tuntuu miellyttävältä jalkojen alla. Lisäksi matto rajaa lattia-aluetta visuaalisesti eri vyöhykkeisiin.

Matto kannattaa valita sen kalusteryhmän mukaan, minkä alle se on tarkoitettu. Isoja tiloja sisustaessa on tärkeää varmistaa, että valitset riittävän suuren yksilön. Suurikokoiset matot pääsevät oikeuksiinsa etenkin olohuoneessa ja ruokailutilassa. Vinkkinä: jos matto tulee huoneen keskipisteeksi esimerkiksi olohuoneeseen, varmista, että se yltää sohvan reunaan asti ja ulottuu kaikkien muiden samaan kokonaisuuteen kuuluvien huonekalujen alle. Ainakin sohvan ja nojatuolien etummaisten jalkojen olisi hyvä olla maton päällä, jotta matto kokoaa sohvaryhmän yhdeksi rauhalliseksi kokonaisuudeksi.

Kapeammat matot sopivat puolestaan parhaiten käytäviin ja keittiöön. Esimerkiksi pitkänmallisessa eteisessä maton olisi hyvä kattaa suurin osa käytävän pituudesta. Makuuhuoneeseen matto kannattaa valita huoneen koon ja muodon sekä sängyn korkeuden mukaan. Voit valita joko yhden suurikokoisen tai vaikkapa kaksi erillistä kapeaa sängyn kummallekin puolelle. 

Väriä valittaessa kannattaa miettiä, haluatko maton sulautuvan ympäristöönsä vai toimivan näyttävänä katseenvangitsijana. Materiaalin kohdalla kannustamme pohtimaan tyylin lisäksi eri materiaalien ominaisuuksia ja maton käyttötarkoitusta. Ekologisen sisustamisen puolestapuhujana suosittelemme aina valitsemaan luonnonmateriaalin.  Laadukkaat luonnonmateriaalit kestävät arkikäytössä vuosia. Ne ovat ilo silmälle ja mikä tärkeintä, ne tuntuvat hyvältä ihoa vasten. 

Mattomme soveltuvat lähes kaikkiin kodin tiloihin, niin olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen kuin keittiöön ja eteiseenkin. Verkkokaupastamme löydät niin yksiväriset matot kuin värikkäämmät yksilötkin. Tutustu valikoimaamme ja ihastu!

Villamatot 

Villamatot ovat lämpöä eristäviä, helppohoitoisia ja hyvin hoidettuna erittäin pitkäikäisiä. Iso villamatto on erinomainen ostos ja takuuvarma valinta, kun haluat tuoda olohuoneeseesi tyylikästä, mutta lämmintä tunnelmaa. Kuvittele olohuoneeseen tai sängyn viereen ylellinen paksu villamatto, johon voit upottaa varpaasi kylmänä talvi-iltana. Kuulostaa ihanalta, eikö vain? 

Villamatto on myös käytännöllinen, likaa hylkivä kuitu, jonka oma rasva muodostaa luonnollisen suojakalvon.  Se kestää kulutusta ja hyvin pidettynä pysyy kauniina jopa vuosikymmeniä. Villamaton voi tarvittaessa pestä vedellä, mutta tämä on harvoin tarpeellista. Jos matto likaantuu, poista tahrat Marseille-saippualla tai sappisaippualla niin pian kuin mahdollista.  Muista painella varovasti, sillä hankaaminen levittää lian ja painaa tahran syvemmälle kuituun. Paras raikastus villamatolle on pakkaspäivän lumipesu.

Valikoimastamme löytyy erilaisia villamattoja erilaisiin tarpeisiin. Jos sinulla on etsinnässä esimerkiksi beige villamatto, suosittelemme pitkän mallista LC Steppeä tai Lorena Canalsin pientä ja pörröistä konepestävää Lampaantaljamattoa. Ensin mainittu on käytävämatto, jonka erityispiirre on sen tekstuuri. Pienemmässä matossa villa on puolestaan tuftattu kierrätettyyn puuvillapohjaan, joka on muotoiltu lampaantaljan muotoiseksi. Tätä hauskaa pikkumattoa on saatavilla myös valkoisena ja harmaana.

Jos sinulla on hakusessa villamatto olohuoneeseen, saatat kaivata hieman isompaa yksilöä. Lorena Canalsin LC Arctic on valtavan kokoinen valkoinen pyöreä villamatto, joka on valmistettu pesua kestävästä villasta. Maton erityispiirre on sen kuviointi, joka muodostuu pidemmästä ja lyhyemmästä nukasta antaen sen pinnalle elävyyttä. Jos koko on liian suuri tarpeisiisi tai pyöreä muoto aiheuttaa päänvaivaa, suosittelemme katsastamaan muutkin Lorena Canals- malliston mattomme, joiden joukosta löytyy useita eri värisiä, eri kokoisia ja eri muotoisia vaihtoehtoja. 

Puuvillamatot

Toinen varteenotettava vaihtoehto on laadukas ja kevyt puuvillamatto. Puuvillamatot sopivat kaikkiin kodin tiloihin, sillä ne ovat useimmiten kaksipuoleisia ja kestävät hyvin vesipesua. Puuvillamatto suositellaan pesemään tasaisella alustalla, kuten mattolaiturilla, mutta pienempiä mattoja voi usein pestä pesukoneessakin.  Kevyt matto on myös helppo käydä pudistelemassa ulkona aina tarpeen vaatiessa, joten puuvillamatto keittiöön ei ole poissuljettu vaihtoehto, vaikka hieman vilkkaammassa lapsiperheessä eläisitkin. Keittiökäytössä kannattaa tosin ottaa huomioon, että puuvilla on villaa huokoisempi materiaali ja imee likaa helpommin itseensä. Siksi tahrat kannattaa puhdistaa tuoreeltaan tahranpoistoaineella. 

Valikoimastamme löytyy upeita Lorena Canalsin puuvillamattoja erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi Monstera Peikonlehti on varsinainen katseenvangitsija, joka on saanut muotonsa peikonlehtihuonekasvin lehdestä.  Tätä persoonallista konepestävää mattoa on saatavilla kahdessa eri värissä. Saman valmistajan Kaarol on puolestaan ihanan värikäs pieni puuvillamatto, joka ilahduttaa eloisasta tyylistä pitäviä sisustajia. Jos toiveissasi on värikäs olohuoneen matto, tästä ihanuudesta löytyy myös suurempi versio. 170×240 cm kokoinen iso puuvillamatto pääsee oikeuksiinsa valoisassa tilassa, jossa sen värit saavat loistaa. 

Jos toiveissasi on vaalea puuvillamatto, suosittelemme Cuisinea. Tämän harmonisen vaalean maton reunoja koristavat kauniit ruskeat ja sinertävät yksityiskohdat. Vaalea väri ja puuvillan luontainen ilme tuovat kotiisi lämpöä ja kodikkuutta. Toinen hyvä vaihtoehto on Metsä, konepestävä puuvillamatto, jossa on kauniita neutraalin värisiä metsän yksityiskohtia. Katso myös kaunis ja monikäyttöinen Bereber-puuvillamatto.

 

Juuttimatot ja koookoskuitumatot

Valikoimastamme löytyy myös juuttimattoja, jotka sopivat moniin erilaisiin koteihin. Näiden kovaa kulutusta hyvin sietävien mattojen luonnollinen ja neutraali väritys on helppo yhdistää eri sisustuselementteihin ja väreihin, ja ne sopivat lähes kaikkiin sisustustyyleihin. Esimerkiksi vaaleaan ja skandinaaviseen tyyliin juutti tuo mukavasti lämpöä ja rouheutta. 

Valikoimistamme löytyy muun muassa iso pyöreä juuttimatto sekä näyttävä soikea juuttimatto, joissa kummassakin on myös hamppua.  

Pääsääntöisesti hamppu- ja juuttimatoille suositellaan ammattimaista pesua. Hamppu- ja juuttikuidut myös imevät itseensä runsaasti vettä, joten märkinä niistä tulee hyvin painavia.

Edellä mainittujen lisäksi suosittelemme katsastamaan myös Intiassa käsintehdyt kookoskuidusta valmistetut mattomme. 

Himalajan nokkosesta

Lopun erityismaininnan ansaitsee vielä Allo-nokkosmattomme. Käsintehdyt PAROLAN® Allo-matot tulevat Nepalista, jossa Himalajan nokkonen kasvaa villinä. Kuidut erotetaan nokkoskasvin varresta, ja pistävät poltinkarvat poistetaan. Allo eli Himalajan nokkonen (Girardinia diversifolia) kasvaa syrjäisillä nepalilaisilla vuorenrinteillä. Se on meidän pohjoisen nokkosemme isoveli, ja sen hienot, pitkät ja erittäin kestävät kuidut voivat olla jopa 50 mm:n pituisia. Kuitu karstataan ja kehrätään erittäin vahvaksi, roiskeenkestäväksi punokseksi, josta voidaan sitoa lankaa tai köyttä sekä valmistaa näitä upeita mattoja.

Ylellisen maton läikehtivä sävy muistuttaa silkkiä, ja toisin kuin karkeammat juutti- tai hamppumatot, nokkosmatto tuntuu lempeältä paljaita jalkoja vasten. 

Jokainen luonnollinen, värjäämätön ja aavistuksenomaisesti hohtava matto on myös hieman eri sävyinen. Jos valitset Allon, saat yksilön, jonka kaltaista ei ole toista. 

Upean ulkonäkönsä lisäksi nokkosmatto on kätevä käytössä. Onteloinen nokkoskuitu eristää lämpöä, joten Allo on viileä kesällä ja lämmin talvella. Allo-nokkosmattomme ovat värjäämättömiä ja käsinkudottuja ja niitä on saatavilla kahdessa eri koossa. 

 

Kyseessä on laadukas tuote, jonka ylläpitävään hoitoon suosittelemme imurointia mattosuulakkeella. Jos matto tahriintuu, sen voi myös pestä tasolla. Kuivatus vaatii ilmanvaihdoltaan hyvän tilan, johon matto sopii vaakatasossa kuivumaan. On tärkeää varmistaa, että pääsee kiertämään sekä ala- että yläpuolelta.

Ota yhteyttä

Tarjoamme laajan valikoiman kauniita, ihanan pehmoisia ja kestäviä mattoja, jotka on valikoitu tuomaan lisää mukavuutta ja kauneutta kotiisi. 

Valitsemalla meidät saat käyttöösi omistautuneen henkilökunnan asiantuntemuksen, joten jos sinulla on jotain kysyttävää esimerkiksi materiaalivalinnoista tai muista valikoimaamme liittyvistä asioista, ota rohkeasti yhteyttä. Autamme mielellämme. Toimitamme matot nopeasti ja luotettavasti suoraan kotiovellesi, mutta jos haluat hypistellä valikoimaa omin käsin, olet myös erittäin tervetullut vierailemaan myymälässämme Parolassa.Näytetään tulokset 1–20 / 24