Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

PAROLAN® käsintehty Allo nokkosmatto

755,00 955,00 

Käsintehdyt PAROLAN® Allo nokkosmattomme tulevat Nepalista, jossa Himalajan nokkonen kasvaa villinä. Matto on kestävä ja ihanan pehmeä. Sen läikehtivä sävy muistuttaa silkkiä.

Jokainen luonnollinen, värjäämätön Allo nokkosmatto on yksilö.

Allo eli Himalajan nokkonen (Girardinia diversifolia) kasvaa syrjäisillä nepalilaisilla vuorenrinteillä. Se on meidän pohjoisen nokkosemme isoveli, jonka hienot, pitkät ja erittäin kestävät kuidut voivat olla jopa 50 mm:n pituisia.

Kuidut erotetaan nokkoskasvin varresta, ja pistävät poltinkarvat poistetaan. Kuitu karstataan ja kehrätään erittäin vahvaksi, roiskeenkestäväksi punokseksi, josta voidaan sitoa lankaa tai köyttä – sekä valmistaa näitä upeita mattoja!

Käsinkehrätty nokkoskuitu on todella kestävää, mutta pehmeää, eli täydellistä materiaalia matontekoon. Toisin kuin karkeammat juutti- tai hamppumatot, nokkosmatto tuntuu lempeältä paljaita jalkoja vasten.

Onteloinen nokkoskuitu eristää lämpöä. Nokkosmatto on viileä kesällä ja lämmin talvella.

Allo nokkosmattomme ovat värjäämättömiä ja käsinkudottuja. Jokainen pehmeä, aavistuksenomaisesti hohtava matto on eri sävyinen – yksilö, jonka kaltaista ei ole toista. Maton loimessa on käytetty nokkoskuidun lisäksi puuvillaa.

Tuotetunnus (SKU): 7330976100272 Osastot: , ,

Lisätiedot

Paino 30 kg (kilogramma)
Koko

140 x 200 cm, 170 x 240 cm

Pieni matto:

140cm x 200cm

Iso matto:

170cm x 240cm

Nokkosmaton ylläpitävään hoitoon suosittelemme imurointia mattosuulakkeella. Maton voi myös tasopestä. Kuivatus vaatii ilmanvaihdoltaan hyvän tilan, johon matto sopii vaakatasossa kuivumaan ja ilma pääsee kiertämään sekä ala- että yläpuolelta.

 

Voimmeko olla avuksi?

Palvelemme mielellämme!

myynti@parolanrottinki.fi

puh. 03 637 2199

ma – pe 10-17
la  10-15

Psst. Muista myös Parolan lahjakortit! Osta lahjakortti