Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Rottinki on ekologinen, käytännöllinen ja ajaton materiaali. Lähes 60 vuoden kokemuksemme rottingista varmistaa sen, että meillä on materiaalista ainutlaatuinen tuntemus. Kun ostat Parolan Rottingin riippukeinun tai lumikenkätuolin, voit varmistua siitä, että saat kestävän ja taidolla valmistetun designtuotteen. Aidon ja oikean Parolan Rottingin tuotteen tunnistat tuotteessa olevasta Parolan® -metallilaatasta.

Rottinki on luonnonmateriaali

Rottinkipalmu (Calamus) on luonnossa kasvava kiipijäkasvi, jota esiintyy Afrikan, Aasian ja Australaasian trooppisissa osissa. Koska kyseessä on rouhea, aito materiaali, sen pinnassa näkyvät vuosikasvurenkaat, värivaihtelut ja tummemmat kohdat. Nämä pienet värivaihtelut ja käsityön jälki tekevät jokaisesta rottinkituotteesta yksilöllisen. Rottinkia rakastetaankin sen villin luonteen vuoksi, ei siitä huolimatta.

Rottinki on ekologinen

Materiaalina rottinki on monessa mielessä ekologinen. Rottinki on kalustemateriaaleista nopeakasvuisimpia ja uusiutuu 5–7 vuodessa. Kasvi on myös tehokas ilmanpuhdistaja: se tuottaa 35 % enemmän happea kuin puut. Koska köynnöskasvi tarvitsee menestyäkseen puita ympärilleen, rottingin suosio kannustaa paikallisväestöä säästämään sademetsiä hakkuilta.

Rottinkikasvin keruu suoritetaan aina käsin, ilman ekosysteemia vahingoittavia koneita ja käyttämämme rottinki kasvaa tehtaiden läheisyydessä, joten sitä ei tarvitse kuljettaa työstettäväksi kaukaa. Suurin ekoteko on toki pitkäikäisyys: oikein pidettynä rottinkituotteet kestävät äidiltä tyttärelle ja vielä pidempäänkin.

Rottinkituotteiden valmistus tuo elinkeinon käsityön taitajille

Rottingin keruu ja tuotteiden valmistaminen käsityönä työllistää ihmisiä Indonesiassa ja ennaltaehkäisee näin osaltaan köyhyyttä. Tuotteitamme suunnitellaan yhä Suomessa, mutta rottinkituotteiden valmistus Parolassa lopetettiin vuonna 1986, kun rottinkiraaka-aineen toimittajamaa Indonesia lopetti yllättäen pelkän raaka-aineen toimittamisen ulkomaille tarkoituksenaan nimenomaan tukea maansa työllisyyttä. Vierailemme säännöllisesti tuotteiden valmistusmaassa Indonesiassa varmistaaksemme, että olosuhteet vastaavat asettamiamme standardeja.

Rottinkituotteet ylläpitävät ja jatkavat käsityöperinnettä

Jokainen rottinkiesine ja -huonekalu tehdään alusta loppuun käsityönä. Tehtaamme sijaitsevat Indonesiassa Jaavan saarella, missä rottinkipunonnan käsityöperinne on siirtynyt sukupolvelta toiselle jo vuosisatojen ajan. Pidämme paikallista rottinkiosaamista ja historiallista käsityötaitoa suuressa arvossa, onhan materiaalin työstäminen huonekaluksi aikaa vievää ja tarkkaa käsityötaitoa vaativaa puuhaa.

Hyvin pidettynä rottinkituotteet kestävät sukupolvelta toiselle ja onneksi elämää nähneitä rottinkirakkaita voi myös kunnostaa. Mikäli rottinkikalusteesi kaipaa korjausta, voit olla yhteydessä korjauspalveluumme.

Rottinki on käytännöllinen

Rottinkikalusteet ovat ilmavia, kevyitä ja helposti siirrettäviä. Tekstiilien avulla niiden ilmettä on myös helppo vaihdella miljöön, vuodenajan, käyttäjän tai vaikka mielialansa mukaan. Taipuisa materiaali joustaa ja antaa periksi ihanasti, minkä vuoksi rottingista saa oivia kalusteita nimenomaan istumiseen, mutta huonoja kiipeilyyn. Ethän siis nouse seisomaan rottinkikalusteille.

Koska kyseessä on trooppinen puulaji, tykkää rottinki kosteudesta. Sateeseen sitä ei kuitenkaan sovi jättää. Rottinki kestää myös lämpötilan vaihteluita hyvin, mutta liian kauan liian kuivassa ja kaveri voi napsahtaa. (Rottinki taitaa jakaa tämän luonteenpiirteen meidän suomalaisten kanssa, vai mitä?)