Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Sängynpäädyt ja sermit

Me Parolassa pidämme erityisen paljon huonekaluista, jotka ovat muunneltavia ja joilla on eri käyttötarkoituksia. Valikoimamme sängynpäädyt ja sermit ovat tällaisia sisustuksen apulaisia. Ne auttavat rytmittämään tilaa, ja toimivat tarvittaessa myös kiinnostavina yksityiskohtina. Voit hyödyntää kumpaakin huonekalua sekä kodin järjestelyssä että erilaisissa esteettisissä sisustustarpeissa. Sängynpäätyä vaihtamalla päivität makuuhuoneesi ilmeen ja sermillä luot huoneeseen uusia alueita ja käyttötarkoituksia.

 

Tutustu tarkoin kuratoidun valikoimamme tyylikkäisiin malleihin, joista löytyy kauniita vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja makuihin. Uskomme, että löydät juuri sinulle sopivan kalusteen olohuoneeseen, makuuhuoneeseen, lasten tarpeisiin, parvekkeelle, terassille tai toimistoon. 

 

Unten mailla

Tiesitkö, että tuhansia vuosia vanhan feng shuin oppien mukaan sängynpäädyn uskotaan parantavan unta ja saavan nukkujan olon viihtyisäksi ja turvalliseksi? Vaikka et ikiaikaisten oppien mukaan sisustaisikaan, on selvää, että kaunis sängynpääty viimeistelee makuuhuoneen ilmeen. Se kehystää vuoteen, ja saa sänkysi näyttämään tyylikkäältä ja ryhdikkäältä. Samalla koko makuuhuoneesi saa ripauksen ylellistä hotellitunnelmaa.

Entä oletko verhoilun ystävä vai kiinnostaako sinua enemmän puinen tai rottinkinen sängynpääty? Me olemme tässä toki hieman puolueellisia, mutta suosittelemme lämpimästi valitsemaan jälkimmäisen. Ensinnäkin rottinki on varsin käytännöllinen raaka-aine. Se on kevyt kannettava, siitä on helppo pyyhkiä pölyt, ja hyvin hoidettuna se on myös kestävä ja pitkäikäinen kumppani. Kaiken lisäksi on ekologinen luonnonmateriaali, joka tuo rauhallista tunnelmaa makuuhuoneeseesi, ja näyttää hyvältä erilaisten sisustustyylien kanssa. 

 

Moneen makuun

 

Jos valintasi on rottinkinen sängynpääty, suosittelemme lämpimästi valikoimamme upeaa Sulhoa. Tästä ihanan kevyestä ja linjakkaasta kalusteesta erityisen kauniin tekee sen tyylikäs rottinkipunos. Pidämme Sulhosta, koska se on samaan aikaan sekä hillitty että tarpeeksi näyttävä. Sängynpääty 160 cm sopii hyvin vaikkapa pariskunnan makuuhuoneeseen, mutta saatavilla on myös isompi 180 cm leveä versio isoihin sänkyihin. 

 

Kun lapsiperheeseen valitaan kalusteita, huomioon tulee ottaa sekä käytännöllisyys että hauskuus. Monet lapset myös nauttivat kauneudesta ja tykkäävät panostaa huoneeseensa. Koristeellista Floraa löytyy kolmessa koossa. Niistä pienin, sängynpääty 120 cm, sopisi mainiosti vaikkapa kauniista asioista kiinnostuneen teinin huoneeseen tai nuoren ensimmäiseen omaan kotiin, mutta uskomme, että tästä vaihtoehdosta tykkäävät sekä lapset että aikuiset. Flora-päätyyn on nimittäin helppo kietoa esimerkiksi tunnelmallisia led-valoja, jotka mahdollistavat vaikka minkälaisia asetelmia. 

 

Jos etsit todellista katseenvangitsijaa, valintasi on Sika-Designin Natalia, näyttävä rottingista valmistettu sängynpääty 180 cm, kauniin tummassa antiikinruskeassa sävyssä. Natalian dramaattinen olemus ja pyöristetyt muodot heijastavat Art Deco-vaikutteita
muistuttaen meitä vanhojen Hollywood-elokuvien luksuksesta ja glamourista. Nuku hyvin ja uneksi Greta Garbosta!

Monikäyttöiset tilanjakajat

Sermit ovat käytännöllisiä kalusteita, joita voi hyödyntää sekä kodeissa että toimistoissa, sillä niiden avulla ison huoneen voi jakaa kätevästi kahteen tai useampaan osaan. Kuten muidenkin valintojen kohdalla, suosi sisustustyyliisi sopivaa tilanjakajaa. Räiskyvän sisustajan valinta saattaa olla esimerkiksi värikäs tai koristeellinen sermi, kun taas seesteisyydestä pitävä skandityylin kannattaja suosii luonnonmateriaaleja sekä selkeää ja yksinkertaisia muotokieltä. 

 

Sermejä on monenlaisia, mutta jos tarve huoneen jakamiselle on väliaikainen tai sitä tarvitaan vain ajoittain, kannattaa valita taitettava sermi. Sen saa tarvittaessa kokoon tilan säästämiseksi ja halutessasi voit helposti vaihdella sen paikkaa makuuhuoneesta olohuoneeseen tai parvekkeelle. Suosituksemme tähän tarkoitukseen on kestosuosikkimme Sulho, kaunis rottinkisermi, jonka olemme nähneet solahtaneen osaksi hyvinkin erilaisia sisustustyylejä.

Sulhoa voi hyödyntää myös esimerkiksi yksiössä, kun halutaan erottaa makuualkovi erilliseksi tilaksi. Rauhoittumiseen ja nukahtamiseen tarvitaan seesteinen miljöö, ja vaikka sermi ei äänieristystä tarjoakaan, sen avulla saat muut arkeesi liittyvät asiat kuten keittiön, television ja työpisteen pois näkyvistä. Sermin taakse voit rakentaa juuri sinulle mieleisen makuutilan, jossa on rauhallinen, turvallinen ja ihanan verkkainen tunnelma. 

Lisätilaa kotiin ja toimistoon 

Sermin avulla vedetty jakolinja on suosittu ratkaisu myös kahden tai useamman lapsen asuttamassa lastenhuoneessa. Teini-ikää lähestyvälle sisarukselle mieluisin vaihtoehto olisi varmaankin tiukasti kiinni pidetty ovi, mutta jos käytössä on vain yksi huone, kevyt tilanjakaja toimii kompromissina. Korkea sermi antaa näkösuojaa sekä tarjoaa kullekin lapselle kokemuksen omasta erillisestä tilasta. Omalle puolelle sermiään lapset voivat myös kiinnittää vaikka tekemiään piirustuksia, sarjakuvia, seinäkalenterin tai jotain muuta mieluisaa.

Hybridi- ja etätyön aikakaudella, kun moni meistä tekee töitä kotona, työn ja vapaa-ajan välinen rajanveto saattaa olla välillä hankalaa. Työstä on vaikeaa päästää irti, kun tietokone muistuttaa olemassaolollaan vastaamattomista sähköposteista ja muistiinpanolista näyttää tuskastuttavan pitkältä. Mitäpä jos vetäisit rajat ihan konkreettisesti sermillä? Joskus kun ei muuta tarvita kuin se, että työasiat ovat kirjaimellisesti poissa silmistä. Uusi kotitoimisto sääntö voikin olla, että kun sermi taitetaan kiinni, työpäivä on ohi.

Itse työpaikalla tilojen houkuttelevuutta kannattaa lisätä lisäämällä sinne mahdollisuuksien mukaan kodinomaisia elementtejä kuten huonekasveja ja mukavia nojatuoleja. Luonnonmateriaalit tekevät tuloaan myös työpaikoille, joten rottinkisermi ei ole poissuljettu vaihtoehto toimistojenkaan sisustuksessa. Mitä jos ehdottaisit työpaikallasi, että teillekin hankittaisiin muutama liikuteltava huoneen jakaja? Näin pieneen toimistoon voidaan saada useampi työpiste viihtyvyydestä tinkimättä. Entä miltä kuulostaisi toimiston perällä sijaitseva sermillä erotettu rauhoittumispiste? 

 

Välitiloissa

 

Jos sinulla on hakusessa sermi ulkokäyttöön, Sulho sopii siihenkin, kunhan tarkoituksena ei ole säilöä kalustetta paljaan taivaan alla. Rottinki kyllä kestää lämpötilanvaihteluita, mutta suoraan sateeseen, lumen armoille tai jatkuvan auringon porotuksen uhriksi sitä ei kannata jättää.  Esimerkiksi suojatulla parvekkeella tai katetulla terassilla rottinkisermi kuitenkin toimii mainiosti. Se mahdollistaa monia sisustusvaihtoehtoja ja siitä on myös käytännön hyötyä. Se tarjoaa suojaa tuulelta ja paahtavalta auringolta sekä ohikulkevien ihmisten katseilta. Luonnonmateriaalina rottinki myös istuu upeasti viherkasvien kanssa. Rakenna terassille tai parvekkeelle upea viherkeidas ja sermin taakse oma piilopaikka. Näytetään kaikki 4 tulosta