Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Yö- ja pikkupöydät

Me Parolassa arvostamme huonekaluja, jotka ovat muunneltavia ja joilla on monia eri käyttötarkoituksia. Hyvä esimerkki tällaisesta kalusteesta on pieni, funktionaalisesti muotoiltu pöytä.

Pikkupöydät täydentävät kotisi sisustusta, vaikuttavat sen yleisilmeeseen ja toimivat alustana käyttötavaroille, koriste-esineille tai tarjoiluille. Sivupöydät ja apupöydät ovat järkeviä hankinta, kun kaipaat lisää pöytätasoja ilman suurta tilanhukkaa. Niitä on myös helppo siirtää, jos järjestät esimerkiksi juhlia kotona, mökillä tai puutarhassa tai olet muuten vain vaihtelunhaluinen tyyppi, joka nauttii huonekalujen järjestyksen vaihtamisesta.

Meillä pieniä pöytiä on saatavilla eri tyyleissä, eri kokoisina sekä eri muodoissa. Tutustu valikoimamme kauniisiin malleihin, joista löytyy tyylikkäitä vaihtoehtoja sängyn viereen yöpöydäksi, juhliin tarjoilupöydäksi tai vaikka alustaksi viherkasveille. 

Yöpöydät

Yöpöytää valitessa kannattaa miettiä erityisesti kokoa ja korkeutta. Onko makuuhuoneesi pieni vai onko siellä tilaa isommalle pöydälle? Entä onko sänkysi korkea vai matala?  

Optimaalisena yöpöydän korkeutena pidetään yleensä oman sängyn korkeutta. Kun lamppupöytä on oikealla kohdalla pöytävalaisimen valokeila yltää valaisemaan kirjan sivuja ja kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Entä etsitkö pääasiassa laskutasoa sängyn vieressä vai onko tärkeää, että pöytä sisältää säilytystilan tavaroillesi?

Makuuhuoneen rauhoittava tunnelma syntyy hyvästä järjestyksestä. Sängyssä vietetään jopa kolmasosa elämästä ja makuuhuoneen kalustuksella on merkittävä rooli sekä unihygienian että toiminnallisuuden kannalta. Monelle yöpöytä on alusta, jolle asetetaan kirja, puhelin, kello ja vesilasi ennen nukkumaanmenoa, ja sen päälle kerääntyy helposti myös kaikenlaista muuta sälää. Rauhallisen tunnelman saavuttamiseksi korvatulpat, nenäliinat, hiuslenkit ynnä muut vähän vähemmän esteettiset pikkutavarat olisikin kiva saada piiloon. Järjestelyssä auttaa laatikolla varustettu yöpöytä. Kun ylimääräinen tavara on poissa näkyvistä, pöydän päälle voi asettaa vaikkapa kuvan rakkaasta ihmisestä.   

Valikoimastamme löytyy tähän tarkoitukseen hyvin sopiva Hilja, bayur-puusta valmistettu, luonnonvärinen moderni yöpöytä, jonka sivupaneelit ovat MDF-levyä ja jossa on rottinkipunosta sivuilla ja edessä. Jos toiveissasi on musta yöpöytä, Hiljasta löytyy myös upea tumma versio.

Jos säilytystarvetta ei ole, yöpöydän paikkaa voi toimittaa myös ihan tavallinen pieni apupöytä. Hinni Korpelan suunnittelema Punos on upea designkaluste, jossa on kauniina yksityiskohtana käytetty nahkaa. Kansi on rottinkipunosta ja sen suojaksi tulee lasikansi. Punos-pöytää on kahdessa eri koossa. Jos toiveissasi on korkea yöpöytä, suosittelemme korkeaa Punosta. 

Apupöydät ja sivupöydät 

Apupöytä on mukava lisä olohuoneessa tai kodin muissa huoneissa. Se näyttää upealta viherkasvin korokkeena tai pienenä sohvapöytänä, ja se sopii yhtä hyvin keittiöön tai ruokailutilaan tarjoilutasoksi kuin vaikka makuuhuoneeseen tai aulaan aputasoksi. 

PAROLAN® aidot klassikkoihin kuuluvat pikkupöydät on suunnitellut yrityksemme perustaja Aulis Herranen. Kaunis, kevyt ja kätevä Toini tarjoiluvaunu on pyörillä kulkeva rottinkipöytä, joka toimii sisustuksessa niin apupöytänä sisällä ja terassilla kuin sohvapöytänäkin. Jos makuuhuoneessasi on tilaa vähän isommalle yöpöydälle, mikään ei estä käyttämästä tätä ajatonta klassikkokaunotarta siihenkään tarkoitukseen.  Toini tarjoiluvaunu on nimetty Auliksen puolison, yhä Parolan rottinkiperheessä vaikuttavan rottingin Grand Old Ladyn, Toinin mukaan. 

Toinen Auliksen käsistä lähtöisin oleva klassikkotuotteemme,  Lumikenkä-pöytä on ajaton ja tyylikäs design-klassikko. Pieni Lumikenkä käy hyvin niin sohvapöydäksi kuin sivupöydäksikin. Kummatkin taidonnäytteet, Toini ja Lumikenkä,  edustavat kalusteillemme tyypillistä ajatonta muotoilua ja Auliksen hienostunutta, mutta omintakeista tyyliä. 

Modernimpaan makuun suosittelemme PAROLAN X-sarjan Lasse-tarjoilupöytää. Se on valmistettu kuorimattomasta rottingista, ja se on olemukseltaan vankka ja rouhea. Lasse-tarjoilupöytä on muotoilija Harri Koskisen suunnittelema, vuoden 2022 vuosikertamalliston kaluste. Se on Toini tarjoiluvaunua matalampi, joten se toimii hyvin myös matalan sängyn parina makuuhuoneessa ja tietenkin samaan sarjaan kuuluvan  Lasse lepotuolin kaverina.

Sivupöytä on kapea apupöytä, jotka sijoitetaan tavallisesti seinän viereen. Sivupöydän voi nähdä myös säilytystilana tavaroille, joita esittelet mielelläsi. Sen päälle voi laittaa esille valokuvia, viherkasveja, maljakoita, kirjoja, koriste-esineitä ja muita sinulle merkityksellisiä tavaroita. Sivupöytää voi tarvittaessa käyttää lisätyötilana tai vaikkapa ylimääräisenä kahvipöytänä. 

Valikoimamme Eino on kaunis kapea sivupöytä rottinkipunoksella. Voit asettaa sen vaikkapa huoneen reunamille pitkää seinää vasten tai ikkunan eteen kukkatasoksi. Muodoltaan se sopii hyvin myös makuuhuoneen sängynpäätyyn. Voit laskea siihen yöksi päiväpeitteen ja ylimääräiset tyynyt tai säilyttää sen päällä aikakauslehtiä ja kirjoja. Tämä huonekalu sopii tyyliltään lähes minkälaiseen sisustukseen tahansa.

Eteispöydät

Eteistila on läpikulkutila, mutta samalla se on ensivaikutelma kodistasi. Etenkin pienissä kaupunkiasunnoissa eteinen on usein pieni ja ahdas ja säilytyskalusteilla on tärkeä rooli. Oikean kokoinen eteispöytä tuo paljon kaivattua laskutilaa kapeaan tilaan.

Avaimia säilytetään usein ulko-oven läheisyydessä, koska näin ne ovat helposti saatavilla ja harvemmin unohtuvat matkasta kiireenkään keskellä. Eteiseenkin kasaantuu kuitenkin helposti aivan liikaa muutakin pikkutavaraa, jonka moni mieluummin pitäisi poissa silmistä. Tähän tarpeeseen valikoimamme Hilja-sarjan konsolipöytä on loistava valinta. Se on paitsi kaunis mutta myös käytännöllinen pieni rottinkinen sivupöytä laatikolla, jossa

on puurunko, sopivasti säilytystilaa ja rottinkipunosta sivuilla ja edessä. Se sopii mainiosti eteiseen ja muihin kodin aula- ja välitiloihin, mutta yhtä hyvin sen voi asettaa olohuoneeseen, keittiöön tai vaikka lastenhuoneeseen.

Luovaa leikkiä

Erilaisilla pienillä pöydillä tuot laskutilan lisäksi helposti myös piristystä sisustukseen. Rohkaisemmekin mielellämme leikittelemään yhdistelemällä erilaisia pikkupöytiä ja sivupöytiä uusilla ja mielikuvituksellisilla tavoilla. Uudet yhdistelmät voivat tuoda sisustukseen täysin uusia ulottuvuuksia, kun kokeilet rohkeasti.  Vain mielikuvitus on rajana!

Mikäli jokin mietityttää sinua sopivan pöydän valinnassa, voit aina kääntyä asiantuntevan henkilökuntamme puoleen. Verkkokaupastamme ja myymälästämme löytyy pieniä pöytiä hyvinkin erilaisiin tarpeisiin, ja autamme sen oikean löytämisessä mielellämme!

Näytetään kaikki 9 tulosta