Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Kaapit ja senkit

Kotona on tarvetta monenlaisille säilytysratkaisuille ja tärkeässä roolissa ovat kaapit sekä senkit. Tarkkaan harkittu valikoimamme noudattaa tuotefilosofiaamme, jonka mukaan käytännöllisen huonekalun valinnassa ei tarvitse tinkiä esteettisyydestä. Uskomme, että harkiten hankittu, laadukas ja omaa silmää miellyttävä säilytyshuonekalu kestää käytössä vuosikymmeniä ja kulkee mukanasi kodista toiseen. 

Kaappi ja senkki ovat käteviä säilytyskalusteita, jotka palvelevat kodin kaikissa huoneissa. Nykykotia onkin vaikea kuvitella ilman niitä, mutta tiesitkö että kaappien ja senkkien historia johtaa juurensa arkusta? Entisaikoina arkku palveli istuimena, pöytänä, säilytystilana ja jopa matkalaukkuna, kunnes sen merkitys 1600-luvun aikana vähitellen väheni. Arkusta tuli koriste-esine, jota pidettiin auki ja sen tilalle säilytyskäyttöön tulivat kaapit ja erilaiset lipastot. Barokin aikakaudella näyttävästä kaapista tuli myös statussymboli, jolla viestitettiin vaurautta ja sosiaalista asemaa.

Parolan kaapit ja senkit edustavat barokin aikaisia edeltäjiään huomattavasti pelkistetympää muotokieltä. Pyrimme kuitenkin suhtautumaan kaikkiin kalusteisiimme yhtä suurella arvostuksella kuin esi-isämme- ja äitimme, joille rakastettu kaappi oli tarkkaan valittu elinikäinen kumppani. Tästä syystä valikoimamme on erittäin huolellisesti kuratoitu ja panostamamme määrän sijasta kestävään laatuun.

Löydät verkkokaupastamme ja Parolassa sijaitsevasta myymälästämme kaappeja ja senkkejä, jotka sopivat moniin erilaisiin sisustustyyleihin.  Tutustu valikoimamme tyylikkäisiin malleihin ja löydä elinikäinen ystävä.

Kauniit kaapit kotiisi

Komea, puinen rottinkikaappi nimeltään Oiva sopii niin vaatteiden säilytykseen kuin aamiaskaapiksi keittiöön. Kalusteen runko on valmistettu bayur-puusta ja sivupaneelit MDF levystä. Rottinkisen tästä kaapista tekee sen ovet peittävä luonnonmukainen, käsityönä tehty rottinkipunos, joka pehmentää puukalusteen jykevyyttä ja kulmikasta muotoa. Ovia koristavat kauniit, messinkiset vetimet ja sitä on saatavilla mustana ja luonnonvärisenä.

Oivan tavoin myös Arvo vaatekaappi on valmistettu bayur-puusta, MDF levystä ja rottinkisesta punoksesta, mutta se on muotokieleltään hieman erilainen.  Ovien punos on suorakulmion sijaan pitkän soikion mallinen. Tämä muoto luo kalusteeseen eleganttia kaarevuutta ja antaa kaapille helposti lähestyttävän, lempeän ilmeen. Värivaihtoehdot ovat luonnonvärinen ja valkoinen

Jos sinulla on hakusessa pieni kaappi, suosittelemme Ainaa, jota löytyy sekä luonnonvärisenä että mustana. Ainahan on oikeastaan senkki, mutta kuten keskustelukierros Parolan kahvipöydässä paljasti, asiasta on monia eri näkemyksiä. Eräällä meistä oli toiveissa pieni kaappi kylpyhuoneeseen. Hän kertoi kaipaavansa tilaa pyyhkeille, hiustenkuivaajalle ja muille sellaisille tavaroille, jotka eivät peilikaappiin mahdu. Hän oli ajatellut tähän nimenomaiseen tarkoitukseen juuri Ainaa. Työkaveri puuttui keskusteluun ja sanoi, että hänen mielestään Aina on täydellinen eteisen senkki. Innostuimme ideasta ja visioimme järjestelyn, jossa asusteet, huivit, hanskat, pipot ja kaulaliinat lajiteltaisiin kaapin sisällä laatikoihin ja koreihin. Silloin ovien takaista kaaosta olisi helpompi hallita. Kesken keskustelun huoneeseen saapunut yhteistyökumppanimme oli puolestaan sillä kannalla, että Aina on aivan ilmiselvästi pieni vaatekaappi, jonka hän sijoittaisi lastenhuoneeseen. Pienen lapsen vaatteet voisi kuulemma laskostaa sinne todella kätevästi. Paljon erilaisia ideoita ja vain yksi pieni senkki, mutta mikäpä siinä, monikäyttöisyys on kalusteillemme luonteenomaista. Vaikka neuvomme ilolla ja suosittelemme mielestämme erilaisia vaihtoehtoja, rohkaisemme silti sinuakin käyttämään tuotteitamme juuri itsellesi parhaiten sopivalla tavalla.

Yksi oivallinen kaappisuositus on kuitenkin pakko vielä antaa. Minimalistisempaan makuun ehdotamme ruotsalaisen Hans K:n Racquetia, öljytystä tammesta valmistettua, selkeälinjaista kaappia, jossa on kaksi rottinkisella wieniläispunoksella verhoiltua ovea. Tälle tyylikkäälle design-kaapille löytyy useita käyttötarkoituksia ja se on yksikertaisuudestaan huolimatta varsinainen katseenvangitsija. 

Hans K on ruotsalainen huonekaluvalmistaja, joka suunnittelee persoonallisia ja tyylikkäitä puuhuonekaluja koteihin ja julkisiin tiloihin. Yrityksen arvomaailma perustuu ajattomaan muotoiluun, käytännöllisyyteen ja toimivuuteen. Ei ihme, että ihastuimme tuotteisiin heti ensisilmäyksellä. Jos sinäkin tykästyit kaappiin ja haluat sisustukseen yhtenäisyyttä, suosittelemme tutustumaan myös saman sarjan senkkiin ja mediatasoon. Esittelemme ne seuraavaksi.

Sopusuhtaiset senkit sisustukseen 

Senkkiä hankittaessa kannattaa esteettisten ominaisuuksien lisäksi ottaa huomioon aiottu käyttötarkoitus. Mikäli toiveissa on ensisijaisesti säilytyskaluste, on hyvä miettiä sekä kokoa että hyllytilan ja laatikoiden määrää. Makuuhuoneeseessa laatikoissa säilytetään usein vaatteita, mutta senkki on mainio kaluste myös eteiseen sijoitettavaksi. Siellä se toimii sekä laskutasona että kätevänä asusteiden säilytyspaikkana. Mikäli hankinnassa on tv-taso, kannattaa kiinnittää huomiota kalusteen mittasuhteisiin suhteutettuna siihen, miltä korkeudelta televisiota katselet.

Kaapin tavoin myös tyylikäs rottinkisenkki on kotonaan huoneessa kuin huoneessa. Hans K:n Racquet-kalusteperheeseen kuuluva, öljytystä tammipuusta ja rottinkipunoksesta tehty senkki edustaa pohjoismaista muotoilua. Jos sinulla on toiveissa kapea tv-taso tai pitkä senkki, suosittelemme samaa Racquet-sarjaa edustavaa virtaviivaista mediatasoa. Sisaruksensa senkin tavoin tämä skandinaavisen kaunis, kapea Tv-taso jaloilla on design-aarre, jonka hankkimista et tule katumaan, vaikka tyylisi hieman muuttuisikin.

Osasitko muuten arvata, että muotoilija Jannis Ellenbergerin suunnittelemat Racquet-sarjan kalusteet hakevat inspiraationsa 1920-luvulta? Muotoilua ravisteli iloisella 20-luvulla uusi suuntaus, joka tunnetaan nimellä funktionalismi. Funktionalismissa korostettiin ennen kaikkea käytännöllisyyttä ja yksinkertaisuutta, esineen jokaisen osan tuli palvella tiettyä tarkoitusta. Tuohon aikaan myös rottinki oli suosiossa. Ellenberger tuo toki funktionalismin tähän päivään, mutta sadan vuoden takaisten ihanteiden vaikutus on silti helppo nähdä. Niin kaunista ja käytännöllistä, arjen estetiikkaa parhaimmillaan!

Miksi Parolan®

Valitsemalla meidät saat käyttöösi laadukkaan säilytyskalusteen lisäksi asialleen omistautuneen henkilökunnan asiantuntemuksen.. 

Jos sinulla on jotain kysyttävää senkkeihin, kaappeihin tai muihin verkkokaupan tuotteisiin, ota ihmeessä yhteyttä, autamme mielellämme. Jos löydät mieleisesi, toimitamme valittusi nopeasti ja luotettavasti suoraan kotiovellesi. Olet myös lämpimästi tervetullut käymään myymälässämme Parolassa sen aukioloaikoina.

Näytetään kaikki 3 tulosta