Mistä tunnistan aidon Parolan Rottingin tuotteen?

Vanhoista rottinkituotteista voi olla vaikea tietää tekijää, sillä mallit ovat hieman eläneet vuosien saatossa. Monesti vanhat rottinkiset pöydät ja tuolit ovat joko Parolan Rottingin tai Sokevan valmistamia.

Olemme jo useamman vuoden ajan laittaneet uusiin tuotteisiimme metallisen laatan, jossa lukee Parolan Rottinki. Mikäli sinulle kaupitellaan riippukeinua, missä ei ole tuota nimilaattaamme, kyseessä on todennäköisesti kopio. Valitettavasti niitä on liikkeellä ja ne eivät ole yhtä hyvälaatuisia kuin alkuperäiset tuotteet. Monesti kopioissa on käytetty huonompaa raaka-ainetta ja tuotteen maalipinnassa saattaa olla hankaumia tai värivirheitä. Niiden sidokset myös tapaavat purkaantua helposti.

Ostamalla aidon ja oikean Parolan Rottingin tuotteen teet laatu- ja arvovalinnan: tuet pientä suomalaista perheyritystä.

Valmistatteko/kunnostatteko rottinkikalusteita?

Yrityksen perustamisesta eli vuodesta 1967 aina vuoteen 1986 asti Parolan Rottinki valmisti itse täällä Suomessa kaikki myymänsä rottinkikalusteet. Vuonna 1986 rottinkiraaka-aineen toimittajamaa Indonesia lopetti pelkän raaka-aineen toimittamisen ulkomaille tarkoituksenaan tukea oman maansa työllisyyttä. Tällä hetkellä Parolan Rottingissa ei enää valmisteta rottinkihuonekaluja, mutta osallistumme edelleen tuotteiden suunnitteluun. Myöskään rottinkihuonekalujen korjauksia meillä ei ole mahdollista tehdä.

Helsingissä sijaitseva Annansilmät-Aitta sen sijaan korjaa rottinkikalusteita, joten suosittelemme tiedustelemaan suoraan heiltä. Huomioithan että Parolan Rottinki Oy ei ylläpidä kyseisiä sivuja eikä vastaa niiden oikeellisuudesta tai palvelujen hinnoittelusta.

Kestävätkö rottinkikalusteet pakkasta?

Rottinkikalusteet ovat kestäviä ja sietävät mainiosti lämpötilavaihteluita, joten kylmyys ei ole tuotteille ongelma. Tuotteen pintaan ei kuitenkaan saisi päästä kertymään vettä/lunta, joten parhaimmillaan rottinkikalusteet ovat sisätiloissa, lasitetuilla/katetuilla parvekkeilla ja terasseilla. Toisaalta mikään ei estä rottinkikalusteen käyttöä vaikkapa pihamaalla, rottinkikaluste kun on kevyt nostaa suojaan päivän päätteeksi.

Lue lisää rottingista ja rottinkikalusteiden hoito-ohjeista.

Ovatko tuotteenne kotimaisia?

Tuomme rottinki- ja puuhuonekaluja pääasiassa Indonesiasta ja myös jonkin verran Euroopasta Suomeen. Parolan Rottinki ei ole vuoden 1986 jälkeen valmistanut kotimaassa rottinkihuonekaluja, mutta osallistuu tuotteiden suunnitteluun. Vierailemme säännöllisesti tuotteiden valmistusmaassa Indonesiassa varmistaaksemme, että työskentelyolosuhteet vastaavat asettamiamme standardeja.

Pehmusteemme ovat suurimmaksi osaksi kotimaista käsityötä eli näiltä osin tuemme edelleen suomalaista työtä.

Mikä on rottinkituolien tai riippukeinun painoraja?

Valmistajan tuotteille antama painoraja on 100 kg. Mikäli istuja on lähellä tätä painorajaa, tulee tuoliin/riippukeinuun istuutua rauhallisesti. Ei siis missään nimessä “rojahtaen”, jolloin hetkellinen tuotteeseen kohdistuva paino ylittää 100 kg rajan.

Riippukeinun kiinnittämisen osalta tulee noudattaa erityistä huolellisuutta, mikäli käyttäjän paino lähentelee painorajaa.

 

 

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä niin autamme mielellämme!

Asiakaspalvelu
ma–pe klo 10–17  & la 10–14
puh. 03 637 2199
myynti@parolanrottinki.fi
Hitsaajantie 3, 13720 Parola