Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Sohvapöydät

Ennen vanhaan olohuone oli yhtä kuin porvarillinen salonki eli sali, jossa vastaanotettiin vieraita.  Salonki oli aikuisten paikka, jonne lapset kavereineen eivät olleet tervetulleita riehumaan. Television myötä olohuoneeseen saapuivat pehmeät sohvaryhmät, ja vähitellen olohuone muuttui kodin edustustilasta rentoutumisen tyyssijaksi. Kaupungistuminen ja lähiörakentaminen toivat asuntoihin tilaa, ja olohuone ei ollut enää harvojen herkkua.

Nykypäivän hektinen elämäntyyli korostaa tarvetta levätä, rentoutua ja nauttia yksityisestä perheajasta kotona. Olohuoneen pöytä on tärkeä osa tätä kokemusta, sillä yhdessä sohvakaluston kanssa se vaikuttaa merkittävästi koko huoneen tunnelmaan. Sohvapöytä sijoitetaan yleensä sohvan eteen, mutta jos valitset monikäyttöisen pikkupöydän, se voi halutessasi olla myös sivupöytä, apupöytä, tarjoilupöytä tai kukkapöytä.

Tyyli ja käyttötarkoitus

Valintaa tehdessä mietitään tavallisesti ensimmäiseksi kokoa ja muotoa. Onko olohuoneesi pieni vai vai onko siellä tilaa useammalle pöydälle? Onko toiveissasi hillitty pieni sohvapöytä vai sittenkin kookas katseenvangitsija? Entä minkä muotoinen yksilö istuisi sisustukseesi parhaiten? Onko sinulla hakusessa pyöreä pöytä vai etsitkö skarppia neliötä tai suorakulmaa?

Sohvapöytä rytmittää sisustusta, mutta sillä on myös tärkeä rooli tavaroiden laskupaikkana. Tarkkaan harkittu pöytäkokoelmamme noudattaa Parolan® tuotefilosofiaa, jonka mukaan käytännöllisen huonekalun valinnassa ei tarvitse tinkiä esteettisyydestä. Valikoimamme kalusteet ovat poikkeuksetta sekä toimivia että esteetikon silmää miellyttäviä. 

Valintaa tehdessä kannattaa ottaa huomioon sohvan muoto ja tyyli, mutta myös huoneen muu sisustus. Lisäksi kannustamme sinua miettimään pöytää valitessasi myös sitä, minkälaisia käyttötarkoituksia olohuoneella on juuri sinun kotonasi. Tutustu valikoimamme kauniisiin malleihin, joista löytyy toimivia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Suomalaista muotoilua

Jos toiveissasi on design sohvapöytä, jonka päätehtävänä on toimia laskualustana kauniille sisustusesineille, suosittelemme yrityksemme perustajan Aulis Herrasen klassista Lumikenkää tai Harri Koskisen suunnittelemaa Lasse-tarjoilupöytää.

Ikisuosikki Lumikenkä on design-klassikko, jota suomalaiset rakastavat. Tämä ajaton ja tyylikäs lasikantinen sohvapöytä edustaa Aulis Herrasen hienostunutta ja omintakeista tyyliä. Moni ihastuu ensi silmäyksellä erityisesti Lumikengän sirouteen ja eleganttiin jalkarakenteeseen.  Kirkas lasi yhdistettynä taivutettuihin rottinkijalkoihin tuo mieleen vanhat elokuvat, pitsihuvilat ja puoliksi villiintyneet vanhat puutarhat. Pieni Lumikenkä käy hyvin sohvapöydäksi mökkipuutarhaan ja katetulle terassille, mutta se sopii mainiosti myös kompaktiin olohuoneeseen. Yhdessä saman kalusteperheen tuolien ja sohvan kanssa voit luoda kauniin kokonaisuuden.

Lasse tarjoilupöytä, vuoden 2022 PAROLAN® X-malliston kaluste, on kuorimattomasta rottingista valmistettu moderni olohuoneen pöytä hieman rouheampaan makuun. Lassen erityispiirre on siinä käytetty materiaali. Kuorimaton rottinki tekee tuotteesta pitkäikäisemmän ja kestävämmän, ja antaa sille luonnetta. Lasse on olemukseltaan vankka, seisten tukevasti neljällä jalallaan. Tarjoilupöytä toimii täydellisenä kumppanina malliston lepotuolille, mutta se on näyttävä elementti, joka tuo persoonallisuutta ja tyylikkyyttä huoneeseen kuin huoneeseen ihan omana itsenään. Lasse todella ansaitsee paikkansa olohuoneen keskipisteenä.

Vuosittain ilmestyvä PAROLAN® X-sarja on konkreettinen tapamme kunnioittaa Aulis Herrasen elämäntyötä ja osoittaa arvostusta koko suomalaisen nykymuotoilun kentälle. Lasse -malliston suunnittelija Harri Koskinen on palkittu ja kansainvälisesti arvostettu suomalainen muotoilija, jolle pitkäikäisten ja eettisten tuotteiden suunnittelu on sydämenasia. 

Arjen estetiikkaa

Jokainen lapsiperhe on omanlaisensa, mutta mitä sitä kieltämään, monen perheen arjessa käytännöllisyys on sisustuksen tarvehierarkiassa ykkösenä. Ja vaikka kotonasi ei lapsia kirmailisikaan, toivot ehkä olohuoneeltasi ennen kaikkea toimivuutta ja vieraanvaraisuutta.

  Kokoontuuko perheesi mielellään sohvalle seurustelemaan ja televisiota katselemaan? Tulisiko pöydälle mahtua kaukosäätimien lisäksi myös perjantaipizzan siivut, dippivihannekset, popcornkulho, karkkilajitelma sekä lasten juomat? Ehkäpä sohvapöydän ääressä on tapana pelata lautapelejä ja juoda lasillinen viiniä ystävien seurassa?

West Coast -sarjan rottinkinen sohvapöytä on kaunis ja kevyt, mutta silti vakaa. Täydellinen vaihtoehto lapsiperheelle siis!  Sohvapöytä lasikannella on kätevä arjessa, koska se on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja alatasolta löytyy runsaasti säilytystilaa. West Coastia on kahta eri kokoa, ja ne kumpikin sopivat yhdistettäväksi sarjan rottinkisohvaan ja rottinkinojatuoliin. Rottinkinen luonnonmateriaali luo kalusteeseen rentoa ja kodikasta tunnelmaa ja lasi lisää ylellisyyden ja ilmavuuden tunnetta. West Coast-tuoteperheen upeat kalusteet sopivat yhtä lailla olohuoneeseen kuin katetulle terassillekin.  

Rottinkiin rakastuneita saattaa miellyttää myös ajaton Kierre. Lasikannella varustettu ja muodoltaan pyöreä sohvapöytä sopii moneen tyyliin. Pelkistettyyn skandityyliin se tuo lämpöä ja juurevuutta, kun runsaammat ilmeen ystävät hyödyntävät sen kahta tasoa erilaisiin asetelmiin. 

Jos toiveissasi on puinen sohvapöytä, varteenotettava valinta on sivutaso nimeltä Eino. Tämä kaunis puinen, rottinkipunoksella varustettu penkki toimii loistavasti sohvapöytänä, varsinkin jos sohva on pitkänmallinen. Olohuoneessa penkki loistaa katseenvangitsijana luoden samalla tilan tuntua ympärilleen.

Liikkuvaa elämää

Joissain tapauksissa huonekalun pieni koko, keveys ja helppo liikuteltavuus on sen kaikkein tärkein ominaisuus. Tämä pätee erityisesti silloin, kun koti on pyörien päällä. 

Vanha kunnon karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta, kun maata pitkin matkustaminen, lähimatkailu ja vanlife ovat saaneet nuoremmat sukupolvet kiinnostumaan matkailuautoista ja asuntovaunuista. Tien päälläkin voi panostaa visuaalisuuteen ja viihtyisyyteen, mutta kalusteratkaisussa on tärkeää valita kevyitä ja kestäviä materiaaleja, jotka se ei rasita ajoneuvoa. Yksi tarvittavista varusteista on retkipöytä.

Näppärä pikku Saaga on rottinkipunoksesta valmistettu moderni sohvapöytä, joka on kevyt ja helppo kuljettaa mukana. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi se on kuin matkapöydäksi tehty. Saaga painaa vain 5 kg ja sen metalliset jalat taittuvat kätevästi kasaan. Kaiken lisäksi pöytälevy toimii irrallisena tarjottimena. 

Pikkuinen Saaga on siis täydellinen valinta karavaanarille lyhyille ja pidemmille reissuille, mutta näemme sen myös mainiona apulaisena kesän puutarhajuhliin, terassille, parvekkeelle, puutarhaan ja piknikille. 

Olet lämpimästi tervetullut myymäläämme Parolaan tutustumaan erilaisiin sohvapöytiin ja muihin olohuoneen sisustusratkaisuihin. Voit myös inspiroitua kanssamme verkkokaupassamme. Jos löydät etsimäsi, toimitamme valitsemasi pöydän nopeasti ja luotettavasti suoraan kotiovellesi. 

Näytetään kaikki 8 tulosta