Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Lyhdyt, tulipadat ja kynttilänjalat

Valo on ihmisen elinehto, mutta meillä pohjolassa luonnonvaloa ei aina ole saatavilla. Onneksi neljä vuodenaikaamme antavat mahdollisuuden nauttia lyhtyjen, tulipatojen sekä kynttilöiden tarjoamasta ainutlaatuisesta ilmapiiristä monin eri tavoin. Ulkolyhdyn elävä tuli luo lempeää tunnelmaa pimeisiin iltoihin ja kynttilän valo lohduttaa talvipakkasella. Loppukesän juhlien lempipaikka puolestaan löytyy paperilyhdyin koristellusta lehtimajasta, jossa on tulipata, hyvää ruokaa ja ne kaikkein tärkeimmät ihmiset.  

Tutustu valikoimamme kauniisiin rottinkilyhtyihin, kauniisiin kynttilöihin ja muihin hehkua valoa luoviin valonlähteisiin.  

Lumoavat lyhdyt

Tulen viehätys lienee ihmisiin sisään rakennettu, olemmehan lämmitelleet sen loimussa aikojen alusta asti. Entisaikoina tuli oli ihmisille ruoanlaiton ja lämmityksen lisäksi myös valon lähde.  Helsingin kaduilla ensimmäiset varsinaiset valot olivat öljylyhtyjä, joita alettiin ottaa käyttöön vuonna 1800-luvun alkupuolella. Ajat ovat toiset ja nykyään lyhdyn sisään saatetaan laittaa led-valo. Perusperiaate on silti sama. Vielä nykyäänkin ihmiset hakeutuvat lyhtyjen ääreen etsien valoa, tunnelmallista yhdessäoloa ja kodin turvaa. Eikä elävää tultakaan ole kokonaan unohdettu. Lepattavassa liekissä on jotain kovin lohdullista. Emme yhtään ihmettele nykyihmisen kaipuuta toiseen, yksinkertaisempaan aikaan kaukana loistelamppujen kovasta valosta.  

Me Parolassa rakastamme luonnonmateriaaleja ja se näkyy myös lyhtyvalikoimassamme. Klassinen Utu on rottinkilyhty, jota kelpaa esitellä. Kulmikkaan kauniin muotonsa ja trendikkään rottinkipunoksensa ansiosta se sopii hyvin esimerkiksi skandinaavisen kodin olohuoneeseen. Tämä yksilö on oiva valinta myös siinä tapauksessa, että sinulla on hakusessa lyhty terassille. Tai miltä kuulostaa tunnelmallinen juhannus- tai joulusauna tunnelmavalaistuksessa? Vie rottinkinen lyhty hämärään mökkisaunaan ja syvärentoutuminen on taattu!

Voit myös viedä hyggeilyn astetta pidemmälle ja rakentaa mökkisaunalle johdattavalle tielle valopolun. Aseta ulkolyhdyt maahan, saunan rappusille ja laiturille ja katso, kun perheesi kävelee lyhdyillä valaistua mökkitietä pitkin kohti hitaasi mutta varmasti kuumenevaa saunaa. Lyhtyjä voi ripustaa myös puun oksille. Oksistoon sopiva vaihtoehto voi olla kaunis paperilyhty. Ihana idea myös kevään ja kesän puutarhajuhlia ajatellen, eikös?

Jos toiveissasi on kannettava pieni lyhty, suosittelemme valikoimastamme löytyvää bambylyhtyä. Tämä siro, tuikkulasilla varustettu pyöreä lyhty valaisee hämärtyviä iltoja ja sitä on helppo kuljettaa paikasta toiseen. Voit esimerkiksi säilyttää sitä ovenpielessä ja ottaa sen mukaan öiselle uintireissulle tai mukaan matkalla mökin ulkohuussiin. 

 Joskus ainoa oikea vaihtoehto on kuitenkin mahdollisimman iso lyhty. Musu on todella upea ja näyttävä vaihtoehto sisustajalle, jonka panostaa määrän sijasta laatuun. Tämä bambusta valmistettu roikkuva lyhty tuo tunnelmaa ja on varsinainen katseenvangitsija. 

Kynttiläillallinen ja hämärän hyssy

Marraskuu ja talven pakkaset ovat hyggeilyn kulta-aikaa, ja silloin jos ikinä on lupa jäädä olohuoneen sohvalle makaamaan. Pimeään aikaan kotoilu tuntuu erityisen hyvältä, ja se on jaksamisen kannalta myös erityisen tärkeää. Rakenna kunnon puitteet kodin tunnelmalliseen rentoutumispaikkaan ja antaudu hämärälle. Parhaimmillaan kaamospesä on paikka, joka kutsuu sinut pysähtymään ja ottamaan hetken itsellesi. Se voi olla sohvan nurkkauksessa, lempituolissa tai jopa omassa sängyssä.  Siellä jännittyneet hartiat kiedotaan torkkupeittooon, kylmiin jalkoihin vedetään villasukat ja kuppiin kaadetaan jotain lämmintä. Ruudut vaihtuvat kirjoihin ja lehtiin ja kattolamppu korvataan tunnelmavalaistuksella ja tietenkin kynttilöillä.  

 

Tuikut ovat kotoilijan perusvarusteita, ja valikoimastamme löytyy esimerkiksi lasista tehty tuikku rottinkipunoksella . Jos kuitenkin haluat hyggeillä hienostuneesti, valintasi on perinteinen kynttilänjalka. Tammesta käsintehty, upea Caravel on esteetikon ratkaisu. Tämä tanskalaisen Tonn-Petersenin suunnittelema kaunokainen sopii skandinaaviseen makuun, ja sen inspiraation lähteenä on toiminut suunnittelijan rakkaus lentokoneisiin ja laivoihin. 

 

Valitettavasti kynttilän polttaminen sisätiloissa huonontaa sisäilmaa, joten aamusta iltaan tai hyvin suurta määrää kerrallaan niitä ei kannata poltella.  Jos kuitenkin haaveilet romanttisesta kynttilämerestä, voit korvata osan aidoista liekeistä led-kynttilöillä. Meiltä löytyy neliskulmainen Flamme Dot, vahasta valmistettu kynttilä, jossa on hauska, kupliva pinta. Kynttilässä on ajastintoiminto ja lämpimän valkoinen liekki. 

 

Ota yhteyttä

Jos löydät mieleisesi tuotteen, toimitamme sen nopeasti ja luotettavasti suoraan kotiovellesi. Mikäli kaipaat lisää inspiraatiota, voit aina kääntyä asiantuntevan henkilökuntamme puoleen. Olet tervetullut soittamaan, lähettämään sähköpostia tai vierailemaan paikan päällä myymälässämme Parolassa sen aukioloaikoina. Olemme täällä sinua varten.


Näytetään kaikki 12 tulosta