Hoito-ohjeet

Kaikki rottinkikalusteemme on valmistettu käsityönä. Rottinkikalusteet ovat yksilöllisiä, luonnonmateriaalista tehtyjä tuotteita, joissa on mm. raaka-aineen väristä ja paksuudesta johtuvia eroja. 

Rottinkikalusteet ovat kestäviä ja sietävät mainiosti lämpötilavaihteluita, joten kylmyys ei ole tuotteille ongelma. Tuotteen pintaan ei saisi päästä kertymään vettä/lunta, joten parhaimmillaan rottinkikalusteet ovat sisätiloissa, lasitetuilla/katetuilla parvekkeilla ja terasseilla. Toisaalta mikään ei estä rottinkikalusteen käyttöä vaikkapa pihamaalla - rottinkikaluste on kevyt nostaa suojaan päivän päätteeksi.

Suomen erittäin kuiva ja kylmä ilmasto asettaa trooppisen luonnonmateriaalin lujille ja toisinaan rottinkituotteen nauhasidokset/rottinkipunokset saattavat löystyä, lähteä purkaantumaan tai jopa katkeilla. Huolehdithan, että rottinkikaluste ei ole liian lähellä lämmön lähdettä esim. patteria tai tulisijaa. Rottinkituotteen rungossa käytetty puu elää ja saattaa myös hieman kutistua kuivuudessa. Jos nauhasidos on lähtenyt purkaantumaan, mutta on ehjä, voit korjata punoksen laittamalla siihen tipan puuliimaa ja huomaamattoman pienen naulan tai niitin ja kieputtaa rottinkinauhan takaisin rungon ympärille.

Riippukeinun ohje

Rottinkituotteiden hoito-ohje

Puutuotteiden hoito-ohje