Hei! Tiesitkö, että toimitamme nyt 150 euroa ylittävät ostokset toimituskuluitta.

Sisustuksen pitää tuottaa iloa

Olen Lorena Kukkamäki, instagramissa lorekukka ja Parolan Rottingin brändilähettiläs. Ehkä jo seuraatkin minua? Teen päivityksiä kaupunkikodistani ja kesäisin postaan myös kesämökiltä.

Sisustus työnä 


Sisustaminen ei ole vakava asia mutta otan sisustuksen erittäin vakavasti. Käytän unelmointiin,  suunnitteluun ja toteutukseen miltei koko hereilläoloaikani. Sisustusarkkitehdin koulutus, nykyinen työni ja oma intohimoinen suhtautuminen pitävät siitä huolen.
Jo pikkutytttönä haaveilin arkkitehdin ammatista. Nyt nautin jokaisesta päivästä, kun saan tehdä sitä, mitä rakastan. Myymäläsuunnittelijana ideoin ja toteutan nykyisiä ja tulossa olevia trendikkäitä ratkaisuja.
Kesätyö Kustavin käsityökylän Paratsiisipajassa innosti myymäläsuunnittelun pariin, opetti esillepanojen tärkeyden. Tein opinnäytetyönikin liiketilasuunnittelusta. Työssäni pääsen kehittymään jatkuvasti ja opin uutta joka päivä.
Myös muoti kiinnostaa minua, ja tuntuukin, että muoti ja sisustaminen lähentyvät koko ajan toisiaan.
Työ ja sisustaminen ylipäätään vaatii luovuutta, siksi olen oppinut siihen, että aina ei voi onnistua täydellisesti.

 

 

 

Trendikäs kaupunkikoti 

Kaupunkikotini sisustus on sekoitus eri tyylejä, mutta kokonaisuus on kai silti jollain tavalla harmoninen ja harkittu. Muutos on nopeaa, ja uudistumista tapahtuu koko ajan niin esineissä, tekstiileissä kuin värimaailmassakin. Hankinnat teen intuitiivisesti ja omaan makuuni luottaen.
Pidän väreistä ja käytän niitä. Seinät ovat kotonani neutraalin valkoiset, ja kovin suuriin remontteihin emme vuokra-asunnossa lähde. Värinpilkahdukset tulevatkin sisustusesineistä ja tekstiileistä. Vuodenajat tuovat värivaihtelut takuuvarmasti, juuri nyt keskiössä ovat liila ja minttu. Syksyllä todennäköisesti saapuu taas ruska, myös minun sisustusväreihini.
Selaan sivustoja ja seuraan tiiviisti eri somekanavia saadakseni ideoita ja löytääkseni inspiraatiota. Netti on kovassa käytössä myös silloin, kun teen hankintoja verkkokaupoista tai kauppapaikoilta tai myyn eteenpäin tavaroita, joille minulla ei enää ole käyttöä.
Hankintapaikkoja ovat myös kirpputorit ja second hand -kaupat. Tarkkailen usein varsinkin kalliimmissa design-hankinnoissa alennusmyyntejä. Lisäksi tutkin äidin ja isoäidin aarreaittoja. Harvoin ostan mitään isoa täydellä hinnalla. Kaikki kalusteet kotona, ruokapöytää lukuunottamatta ovat ostettu joko käytettynä tai muuten ”löytöhintaan”.

 

 

Kesät isovanhempien mökillä

Isovanhempieni mökillä Kustavissa sisustus on hyvinkin kerroksellista. Vaikka tavarat ovat vähän hujan hajan, mökillä kaiken kuuluu ollakin niin. Tavaroita ja huonekaluja on saatu ja hankittu tarpeeseen. Siksi Ikean tason vieressä seisoo kaappi, johon on maalattu päivämäärä 26.4.1911. Kontrasti ei haittaa, enkä ole mökillä niin tarkka. Rakastan sitä, että historialliset ja lapsuudesta tutut huonekalut ovat siellä edelleen, mutta silti mennään eteenpäin. Kestävä kehitys ja kiertotalous on se juttu. Elämä saa näkyä mökillä, silloinkin kun tulee vieraita, kun taas kaupunkikodissa järjestys on moitteeton vieraiden saapuessa. Tuntuu, että mökkiminäni on kaupunkiminääni rennompi, luonnonlapsi luonnon keskellä.
Kesäpaikkaan sisältyy mökin lisäksi ympäristö ja piha: kallio, nurmikkoalue ja Mummun kukkapenkit. Olen viettänyt siellä jo lapsuudenkesäni ja paikka on täynnä muistoja. Juuri rapsuttelin esiin polunvarren kivetystä muistaen miten mummun kanssa teimme sitä kauan sitten
Mökillä sadepäivätkin ovat kivoja, silloin voi suunnitella ja haaveilla. Unelmointi on tärkeää, se vie asioita eteenpäin. Vaikka tuleekin tasavuosia täyteen, haluan säilyttää lapsenomaisuuden itsessäni. Siksi innostun kaikesta leikkisästä, kuten lilasta koalasta, tiimalaseista ja eläinvalaisimista. Olen myös hirmuinen Disney-fani ja vaikkei se innostus ehkä näy paljon sisustuksessa, se elää minussa te Instatiliäni seuraavat ehkä tiedätte, mistä puhun.

 

 

 

Parolan rottinkilähettiläänä
Instagram on muodostunut minulle todella tärkeäksi harrastukseksi. Se on ikään kuin jonkinlainen visuaalinen päiväkirja minulle. Yritän olla ottamatta turhia paineita ja teen postauksia enemmän itseäni varten. Haluan tarjota inspiraatiota muille, samalla tavalla kuin itse saan sitä.
Parolan Rottingin brändilähettilääksi tulin valituksi pari vuotta sitten, ja innostuneena lähdin tähän pestiin. Samalla innolla toimin edelleen ja toivon olevani luottamuksen arvoinen. On kunnia kuulua Parolan laajennettuun rottinkiperheeseen.
Hakemukseen kirjoitin, että haluan saada mummuni ihastumaan rottinkiin ja nyt tuntuu, että olen lähellä tavoitetta! Teimme yhteisen kesäretken Parolan hurmaavaan kivijalkaliikkeeseen, ja paluumatkalla tavaratilan täytti Vintage-rottinkituoli, joka päätyi mökillä jo olevan tuolin pariksi.
Mukaan tarttui myös ihana simpukkatyyny. Sisustuksen kuuluu tuottaa iloa. Esimerkiksi värit ja muodot saavat hyvälle tuulelle. Sellainen on onnistunut sisustus. Ostimme myös Mummun kanssa molemmat samanlaiset kalamaljakot! Mummu oli mielissään meidän retkestä ja toivoi pääsevänsä mukaan uudestaan.
Olen niin iloinen saadessani tehdä Parolalle Kuukauden inspis -taulun! Halusin koota lempijuttuja Parolan verkkokaupasta Vintage-tuolin ympärille. Inspistaulusta tulikin juuri minun näköiseni.

 

 

 

Lorekukka Parolan Rottingin brändilähettiläs