Hei! Tiesitkö, että toimitamme nyt 150 euroa ylittävät ostokset toimituskuluitta.

Oleile olohuoneessa, sijoittaudu sohvalle

Olohuone. Nimi kertoo kaiken: olohuoneessa ollaan ja oleillaan. Siinä missä salissa istutaan hiukan suoraselkäisemmin, on olohuoneessa lupa vain olla ja elää omalla tavallaan. Olohuone onkin englanniksi juuri elämisen huone, living room, ja rakkaassa läntisessä naapurimaassamme olohuoneessa vietetään jokapäiväistä elämää, kun se kerran on vardagsrum. Alta löydät Parolan rottinkiperheen 8 tapaa käyttää olohuonetta – ja sohvaa.

Usein olohuoneen kuningattarena hallitsee sohva. Jos hiukankin asiaa miettii, oivaltaa kyllä sohvan olevan monipuolinen huonekalu ja sisustuselementti. Se sijaitsee olohuoneessa, keittiössä, makuuhuoneessa, lastenhuoneessa tai jossain muualla. Se on intiimi kahdenistuttava tai muhkea tilan haltuun ottava – ja antava – kulmasohva. Siinä jutellaan ja seurustellaan, ollaan läsnä likitysten tai etäämpänä turvavälejä kunnioittaen.

Sohva saa tunnustaa väriä ja olla vaikka energisoivan kirkkaanpunainen. Toisaalta – ei ajattomassa mustavalkoisessa tai lempeässä greigessäkään mitään vikaa ole, päinvastoin: moni meistä sisutushulluista ajattelee niin, että suurempien kalusteiden, kuten sohvan, on hyvä olla neutraali sävyltään.  Luonnonvalkoisen, mustan tai pellavanvärisen sohvan voi asustaa kirkkailla ja lämpimillä tyynyillä ja torkkupeitoilla. Näin syntyy uusi ilme, joka voi ilmentää sävyjen sinfoniaa tai olla tietoisesti harmoniaa rikkovaa. Syvyyttä luovat värimaailmojen ja aikakausien kerroksellisuus.

Sohva ei meidän mielestämme ole ollenkaan niin vaarallinen paikka, kuin toisinaan annetaan ymmärtää. Päinvastoin, se tarjoaa oivan turvapaikan syksyn – ja muiltakin – myrskyiltä. Varmemmaksi vakuudeksi keräsimme sinulle alle kahdeksan sohvan käyttötapaa. Tutustu sohvamallistoomme täällä

8 tapaa käyttää sohvaa                                                          

valkoinen pipsa-sohva

 

1. Sohva on löhösohva.

Se on tarkoitettu oleiluun ja se tarjoaa vaakatasossa olevan vastineen päämäärättömään haahuiluun. Kuten tiedämme, palautuminen on käynyt yhä tärkeämmäksi taidoksi kiivastahtisessa työelämässä ja tiukassa treenissä. Lihakset kasvavat levossa, toimintakyky uusiutuu ja ihminen vireytyy levossa.

 

 

 

 

 

 

2. Sohva on kisasohva.

Perhe paikalle, kaverit kokoon. Sohva on penkkiä pehmeämpi alusta kisakatsomoon, kun seurataan kilpailuja tai matseja. Omistaja päättää, sallitaanko kannustusjoukkojen nauttia juomat ja ruoat katsomossa vai onko syytä hankkiutua erätauolla pöydän ääreen hankkimaan energia, jotta jaksaa taas penkkiurheilla, tai pikemminkin sohvaurheilla.

 

valkoinen Milano-sohva

 

3. Sohva on sisustussohva.

Sohva voi olla sisustustekijä ainakin kahdella tavalla. Sohva sisustaa huoneen mutta myös sen voi sisustaa, stailata. Lisää sohvalle tyynyjä tai torkkupeittoja, valitse erilaisia muotoja ja materiaaleja. Yhtä väriä kautta linjan, sävy sävyyn tai kontrastivärejä, samoja materiaaleja tai kirjo monenlaista. Kaiken ei aina tarvitse sopia kaikkeen, persoonallinen särmä on sallittua, samoin eri aikakerrosten kohtaaminen.

 

 

oranssi pipsa-sohva

 

 

4. Sohva on harrastussohva.

Sohvalle voi mainiosti vetäytyä hyvä kirja kädessä tai korvissa luureissa. Sänkyä moni suosii iltalukemispaikkana, mutta nykyisin vallassa olevat aivo- ja unitutkijat taitavat suositella, että sänkyyn vetäytyminen tapahtuu vasta, kun aikoo nukkua. Lukeminen sohvalla onnistuu mainiosti, ja sama pätee moneen muuhunkin harrastukseen, istahda vaikka kutimen kanssa sohvan nurkkaan, mikäs sen luontevampaa.

 

bertta 3-istuttava pellavasohva

 

 

 

5. Sohva on päikkärisohva.

Nokoset, nokkaunet, päiväunet, päikkärit, lepohetki, tupluurit, tirsat… Sohva on paljon, paljon mukavampi nokospaikka kuin melkeinpä mikä muu tahansa. Pitkälleen asettautuneena ihmisen ei tarvitse kannatella päätään eikä havahtua pilkkimiseen. Hyviä päiväunia siis, omalla soffalla!

 

 

 

 

 

6. Sohva on pomppusohva.

Pomppulinna tai linna tai huvipuisto. Jos sohva on trampoliinin kaltaisessa toiminnassa, sen aktiivinen käyttäjäkunta on yleensä ikäluokaltaan reilusti alle vuosikymmenen. Pomppusohva saattaa sijaita – ja usein sijaitseekin – muualla kuin kotisosoitteessa, kuten vaikkapa mummolassa.

 

 

sininen pipsa-sohva

 

 

7. Sohva on kotoilusohva.

Kotoilu, hyggeily, hämärän hyssy… mitä näitä nyt onkaan. Kotoilusohva on löhöilysohvan sisaruspuoli, osa taustaa ja perintötekijöitä on samoja, mutta ihan identtisiä ne eivät ole. Kotoilu on löhöilyä tietoisempaa ja valmistellumpaa. Löhöilysohvalle voi rojahtaa, kotoilusohvalle asettaudutaan lisäosien (villasukat, kuppi kuumaa tai lasi viileää, välly, musiikin lähde jne) kanssa. Löhösohvalle voi asettua pelkkä ruumis, kotoilussa on aina mieli mukana

 

 

 

 

8. Sohva on sohvaperunasohva.

Sohvalla voi katsella kaikenlaisia ohjelmia, mitä TV:n kautta saadaan tulemaan. Ohjelmia voi katsella antaumuksellisesti, niitä voi kommentoida ja kyseenalaistaa itsekseen tai muille, ei siinä mitään kameroita tarvita. Ole uljaasti oman elämäsi sohvaperuna!