Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

 

Kahden suomalaisen perheyrityksen kohdatessa syntyy vastuullinen upea kokonaisuus

Aulis-riippukeinuLennol valmistaa huonekalupehmusteita ja sisustustekstiilejä. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota kotimaisena käsityönä tehtyjä tuotteita vastuullisista materiaaleista kotimaisille yrityksille ja suoraan myös kuluttajille. 

Meillä Lennolilla vastuullisia materiaaleja on käytetty yrityksen perustamisesta 1967 lähtien. Toimitusjohtajaamme Pirjo Pystykoski-Sopasta lainaten ”ennen sitä kutsuttiin maalaisjärjeksi, nyt kiertotaloudeksi” – lausahdus on todella osuva ja tätä päivää!

Meille vastuullisuus on aina tarkoittanut kokonaisvaltaisia tekoja, ajatusta siitä, että tuotteiden raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja ja vastuullisissa olosuhteissa valmistettuja. Hyödynnämme omassa tuotannossa kierrätysmateriaalien lisäksi myös teollisuuden sivuvirtoja, otamme muun muassa vastaan asiakkaidemme verhoiluvanujen leikkuureunat ja vaahtomuovipalat, jotka hyödynnämme huonekalupehmusteiden valmistuksessa. 

Tärkeää on myös se, miten tuotteet pakataan. Käytämme enenevässä määrin huonekalupehmusteita pakattaessa kierrätettäviä, meille palautuvia suuria kangaskasseja, mikä mahdollistaa vähemmän pakkausmuovia ja jätettä myös asiakkaalle. 

Pelkästään vastuulliset materiaalit eivät kuitenkaan luo kokonaisvaltaista vastuullisuutta. Koemme, että sosiaalinen vastuullisuus on tärkeää: tarjota työtä, maksaa verot Suomeen sekä tarjota tuotteita Design from Finland -merkin alla, suomalaisten alan ammattilaisten avulla. 

 

Vuoden 2022 alussa laskemme Lennolin hiilijalanjäljen. Asiantuntijat ovat arvioineet, että toimintamme olisi jo nyt täysin hiilineutraalia. Mikäli tämä pitää paikkaansa, seuraava askel on olla hiilinegatiivinen sekä ojentaa yhteistyökumppaneillemme hiilikädenjälki, jolla omat kumppanimme voisivat myös toimia turvalliseen tapaan vastuullisesti. 

On ollut hienoa nähdä, että korona-aikana kotimaisuus ja vastuullisuus ovat nousseet erityisen paljon esille ja että näihin kiinnitetään todella paljon huomiota. 

Parolan Rottinki on minulle tuttu jo omasta lapsuudestani, sillä kotona meillä oli korituoleja ja mökillä riippukeinu. Sitä en tiennyt, että Parolan Rottinki on lähes saman ikäinen yritys kuin Lennol, ja myös kotimainen perheyritys. 

Oman brändiuudistuksemme myötä olemme suuntautuneet lähes kokonaan yritysasiakkaiden puolelle. Tämä suurensi ovea myös meidän Private Label -asiakkaillemme. Private Label -asiakkaalle suunnitellaan asiakkaan toiveiden pohjalta oma tuotemallisto, kokonaisuus joka on heidän näköisensä ja heidän omilla tuotemerkeillään ja mahdollisesti vielä pakkauksillaan varustettu. 

Yhteistyömme Parolan Rottingin kanssa alkoi keväällä tuotesuunnittelun merkeissä. Loimme Private Label -tuotekokonaisuuden rottinkihuonekalujen pehmusteisiin. Testasimme eri vaihtoehtoja ja valitsimme istuinosiin parhaiten muotoutuvan täytteen – Ecosupersoftin ja vaahtomuovirouheen yhdistelmän. Materiaalissa yhdistyy polyesterikuidun kimmoisuus ja vaahtomuovirouheen jämäkkyys. Osa istuinpehmusteista on valmistettu pelkästään Ecosupersoft-täytteellä. Ecosupersoft on sataprosenttisesti PET-pulloista kierrätettyä GRS-sertifioitua (Global Recycle Standard) polyesterikuitua. 

Jotta päästiin siihen, että tuotteet ovat vastuullisia alusta loppuun, oli kangasvalinta selkeä. Espanjalainen kierrätysmateriaaleista valmistettu VILJA-kangas oli täydellinen tähän tuotekokonaisuuteen. VILJA-tuotteiden kankaassa on 84 % kierrätettyä puuvillaa ja 13 % kierrätyspolyesteriä. Loput kolme prosenttia on puuvillaa. Kangas on GRS- ja Öko-Tex-sertifioitu. Istuinpehmusteet ovat kaikki vesipestäviä. 

Käytimme Parolan Rottingin Punos-mallin matalaselkäistä nojatuolia sekä pöytää kevään omissa tuotekuvauksissamme. Oli helppo yhdistää vastuulliset GoodChoice-valmismallistomme tuotteet kauniisiin luonnonmateriaaleista valmistettuihin rottinkihuonekaluihin.

Vastuulliset teot alkavat pienistä puroista, mutta kun ne yhdistyvät, syntyy valtameriä. 

Heidi Salo, Lennol Oy viestintä ja markkinointi.