Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

 

Kahdeksankymmentäluvun lapsena en ole voinut välttyä rottingilta! Meillä kotona lasiveranta oli sisustettu pelkillä rottinkikalusteilla ja olohuoneen ikkunan alla seisoi pitkä rottinkinen kukkapöytä. Mummolan leikkimökissä pääsin istumaan pikkuisessa lasten rottinkituolissa.

En ihan tarkkaan muista missä ja miten olen Parolan Rottinkiin tutustunut. Luulenpa, että Parolan Rottinki on aina ollut minulle olemassa, vaikkakin vailla sen suurempaa henkilökohtaista kosketusta tai tunnesidettä yritykseen. En ole varsinaisesti ollut rottingin suurin fani – ehkäpä juuri lapsuuden rottinkiövereiden vuoksi – mutta vähitellen aikuisiällä rottinkiset kalusteet siellä täällä ovat alkaneet miellyttää silmää ja mieltä. 

Viime vuosien aikana Parolan Rottingin tuotteita onkin ollut hauska bongailla tv-ohjelmissa ja sisustuslehdissä. Tietysti olen myös käynyt katsastamassa messuosastot, aina kun Parolan Rottinki ja oma yritykseni Karoli ovat olleet näytteilleasettajina samoilla messuilla.

Oli suuri kunnia päästä tekemään yhteistyötä Parolan tiimin kanssa. Samanlainen ajatusmaailma tuotteiden funktiosta teki suunnitteluprosessista vaivatonta, ja arvostan sitä, että sain tehdä tuotteet vapaasti, omalla rouhealla tyylilläni. Annan mielelläni keraamikon taitoni tähän hedelmälliseen yhteistyöhön!

Minulle suunnittelijana tärkeintä on tuotteiden ajattomuus, yksinkertaisuus sekä monikäyttöisyys. Ruukuissa haastavinta oli yhdistää järkevästi ja mahdollisimman helposti rottinki keramiikkatuotteisiin, mutta aika nopeasti ja hyvässä yhteistyössä syntyi idea toimivasta ja hauskasta yksityiskohdasta. Nyt rottinki ja savi kohtaavat keveästi ja käyvät tasaveroisina luonnonmateriaalien välistä lempeää vuoropuheluaan.

Pidän siitä, että astioita voi käyttää monella tapaa. Ruukkuja on kolmea kokoa. Pyöreäsuinen ruukku – sekä iso että pieni – on tarkoitettu suojaruukuksi pöydälle tai amppeliin, mutta yhtä lailla sitä voi käyttää myös tarjoiluastiana, koristeena ja säilytysastiana. Seinäruukkuun puolestaan voi sijoittaa viherkasvin tai sitä voi käyttää säilyttimenä vaikkapa keittiössä tai kylpyhuoneessa. Pienet, tarpeelliset esineet asettuvat kauniisti siihen ja luovat kotoisan tunnelman. 

Kaikkien ruukkujen värimaailma on harmoninen ja levollinen. Vaalea luonnoväri oli itsestäänselvä valinta. Pyöreäsuisissa ruukuissa halusin tarjota vielä kuplivan vaihtoehdon: tyylikäs musteensininen kuvio elävöittää pintaa juuri oikealla tavalla.

Olen koulutukseltani keramiikka- ja kuva-artesaani. Rakastan käsillä tekemistä, ja dreijaus on suurin intohimoni. Jokainen tekemäni tuote oma yksilönsä – käsityönä tehty uniikki esine, jonka ainutlaatuisuus saa ja pitää näkyä ja tuntua.

Haluan tuotteideni olevan käytännöllisiä, monikäyttöisiä ja selkeitä mutta silti kauniita, persoonallisia ja sielukkaita. Ajattelutapani mukaisesti haluan tekemieni yksilöllisten keramiikkaesineiden olevan katseen ja käytön kestäviä. Keramiikasta käsin valmistettu astia edustaa luonnonläheisyyttä, se on käytännöllinen ja kaunis. Ja ennen kaikkea: se on parhaimmillaan käytössä!

Vieraileva bloggaaja Karoli on keraamikko Karoliina Viskari. Hänen Karoli-keramiikkapajansa toimii Hämeessä Tervakoskella Napialan Tehtaalla. Parolan oma ruukkumallisto on tehty yhteistyössä tilaustyönä Parolan Rottingin tiimin kanssa. Mallisto on myynnissä Parolan Rottingin myymälässä ja verkkokaupassa.
Karoli