Tietosuojaseloste

Parolan Rottinki Oy:n tietosuojaseloste

Meille on tärkeää, että verkkosivujemme käyttäjänä, asiakkaanamme tai yhteistyökumppaninamme saat tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi sekä siitä, että huolehdimme tietosuojasi toteutumisesta.

TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA

  • Keräämme henkilötietojasi muun muassa asiakkuuden tai yhteistyön hoitamiseen, liiketoimintamme kehittämiseen sekä markkinoinnin suunnitteluun.

  • Käsittelemämme tiedot ovat pääosin sellaisia, joita annat itse käyttäessäsi verkkosivustoamme tai ostaessasi tuotteitamme.

  • Käsittelemme henkilötietojasi tilausten käsittelemiseksi, lähettäessämme asiakasviestintää tai markkinointimateriaalia sekä toteuttaaksemme yhteistyötä.

  • Kunnioitamme yksityisyydensuojaasi kaikessa suorittamassamme käsittelyssä. Emme käsittele sinuun suoraan yhdistettävissä olevia tietoja, ellei se ole välttämätöntä käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi.

  • Voit itse vaikuttaa siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Kerromme sinulle oikeuksistasi rekisteröitynä ja siitä, miten voit niitä käyttää kohdassa Rekisteröidyn oikeudet.

 

KUKA KÄSITTELEE TIETOJASI?

Tietojasi käsittelee rekisterinpitäjänä Parolan Rottinki Oy (Y-tunnus 0288621-2, Hitsaajantie 3, 13720 Parola, "me") tilausten käsittelemiseksi, asiakassuhteen hoitamiseen, suoramarkkinointitarkoituksiin, verkkosivustojemme analytiikkatarkoituksiin ja yhteistyön toteuttamiseen.

Huomaathan, että tämä tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan meidän rekisterinpitäjänä suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn. Verkkokaupan maksutapahtumien osalta rekisterinpitäjänä toimii maksupalveluntarjoaja Paytrail. Maksupalveluntarjoajan tietosuojaselosteet ovat luettavissa palveluntarjoajan omilta sivuilta Paytrailin tietosuojaseloste.

 

KENEEN VOIT OLLA YHTEYDESSÄ TIETOSUOJAAN LIITTYVISSÄ KYSYMYKSISSÄ?

Mikäli sinulla on tietosuojaan liittyviä kysymyksiä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit olla yhteydessä:

Parolan Rottinki Oy

Hitsaajantie 3

13720 Parola

myynti@parolanrottinki.fi

Puh. 03 637 2199


MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME?

Jos olet rekisteröitynyt tai tilauksen tehnyt asiakkaamme taikka yritysasiakkaamme edustaja, käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • etu- ja sukunimi;

  • sähköpostiosoite;

  • postiosoite;

  • puhelinnumero;

  • muut antamasi lisätiedot;

  • tilaus- ja toimitushistoria;

  • valitsemasi maksutapa;

  • mahdollinen yhteydenpito kanssasi;

  • mahdolliset reklamaatiot; ja

  • suoramarkkinointiin liittyvät suostumukset ja kiellot.

Jos olet yritysasiakkaamme edustaja, käsittelemme lisäksi tietoa siitä, mitä yritystä edustat (yrityksen nimi ja y-tunnus) ja mikä on asemasi yrityksessä.

Lisäksi, jos vierailet verkkokaupassamme, käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • IP-osoite;

  • käyttöjärjestelmä ja laitetyyppi;

  • verkkokaupasta etsimäsi tuotteet; ja

  • sivuhistoria verkkokaupan sisällä.

  • Jos olet yhteistyökumppanimme tai yhteistyökumppanimme edustaja, käsittelemme sinusta seuraavia tietoja:

  • etu- ja sukunimi;

  • sähköpostiosoite;

  • postiosoite;

  • puhelinnumero;

  • muut antamasi lisätiedot;

  • mahdollisesti edustamasi yrityksen nimi ja y-tunnus sekä asemasi yrityksessä.

 

MIHIN TARKOITUKSIIN KÄSITTELEMME TIETOJASI?

Jos olet asiakkaamme tai yritysasiakkaamme edustaja, käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Henkilökohtaisen käyttäjätilin rekisteröimiseen ja käsittelemiseen.

  • Tilausten ja palautusten käsittelemiseen.

  • Toimituksia koskevien tietojen lähettämiseen.

  • Yhteyden ottamiseen, jos tuotteiden toimituksessa on ongelmia.

  • Voidaksemme tarjota parasta mahdollista apua, kun otat meihin yhteyttä sekä uusista tai muuttuneista palveluista kertomiseen.

  • Analysoimaan, miten käytät sivustoa www.parolanrottinki.fi ja parantaaksemme verkkosivustoa jatkuvasti.

  • Lähettääksemme sinulle asiakasviestintää ja suoramarkkinointia. Viestinnän sisältöä voidaan personoida automatisoidun profiloinnin ja arvioinnin avulla. Tämä tarkoittaa henkilötietojen ja ostohistorian analysointia käyttäytymisesi, mieltymystesi, valmiuksiesi tai tarpeidesi tunnistamiseksi.

  • Asiakastyytyväisyyden tutkimiseen.

Jos olet yhteistyökumppanimme tai yhteistyökumppanimme edustaja, käsittelemme henkilötietojasi yhteistyön toteuttamiseksi.


MILLÄ PERUSTEELLA KÄSITTELEMME TIETOJASI?

Jos olet asiakkaamme tai yritysasiakkaamme edustaja, käsittelemme tietojasi pyytämäsi tarjouksen antamiseksi ja tekemäsi tilauksen käsittelemiseksi.

Käsittelemme tietojasi myös asiakassuhteen tai mahdollisen asiakassuhteen synnyttämän oikeutetun edun perusteella.

Käsittelemme tietojasi antamasi suostumuksen perusteella, kun pyydämme sinulta markkinointilupaa suoramarkkinoinnin ja uutiskirjeen lähettämiseksi. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa ilmoittamalla asiasta myynti@parolanrottinki.fi.

Jos olet yhteistyökumppanimme edustaja, käsittelemme tietoja edustamasi yrityksen ja meidän välisen sopimuksen valmistelemiseksi ja toteuttamiseksi.

MISTÄ SAAMME HENKILÖTIETOSI?

Saamme pääsääntöisesti käsiteltävät henkilötiedot tilauksen tai rekisteröitymisen yhteydessä. Mikäli olet yritysasiakkaamme tai yhteistyökumppanimme edustaja, voimme saada tietojasi myös yritykseltä, jota edustat taikka olemme voineet hakea yhteystietosi edustamasi yrityksen verkkosivuilta taikka yleisesti saatavilla olevasta yhteystietopalvelusta. Yritysasiakkaiden päättäjätietoja voimme saada myös kaupparekisteriotteelta.

Tekniset analytiikkatiedot tallentuvat verkkosivustollamme vierailun yhteydessä automaattisesti.

KENELLE LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJASI?

Luovutamme henkilötietojasi kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa. Luovutamme osoitetiedot tilausten toimittajille tilausten toimittamista varten.

Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä seuraaville palveluntarjoajille, jotka käsittelevät henkilötietojasi meidän lukuumme:

  • IT-järjestelmätoimittajille,

  • viestintäpalveluiden toimittajille,

  • markkinointityökalujen tarjoajille ja

  • kirjanpitäjälle.


SIIRRÄMMEKÖ TIETOJASI EU:N ULKOPUOLELLE?

Emme pääsääntöisesti siirrä henkilötietojasi EU:n ulkopuolelle. Mikäli tietoja siirretään EU:n ulkopuolelle maihin, joilla ei ole Euroopan komission antamaa tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä, tällaisissa siirroissa noudatetaan sitovia ja asianmukaisia siirtomekanismeja (kuten EU:n mallisopimuslausekkeita), jotka takaavat riittävän tietosuojan.

MITÄ OIKEUKSIA SINULLA ON?

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla yhteyttä

Parolan Rottinki Oy

Hitsaajantie 3

13720 Parola

myynti@parolanrottinki.fi

Puh. 03 637 2199

OIKEUS SAADA PÄÄSY TIETOIHIN

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojesi käsittelystä.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsy tietoihin, toimitamme sinulle jäljennöksen käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

OIKEUS TIETOJEN OIKAISEMISEEN

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Sinulla on lisäksi oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla meille lisäselvitystä.

OIKEUS TIETOJEN POISTAMISEEN

Sinulla on oikeus saada meidät poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  • henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin;

  • peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut eikä kyseisten tietojen käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;

  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin;

  • olemme käsitelleet henkilötietoja lainvastaisesti; tai

  • henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

OIKEUS KÄSITTELYN RAJOITTAMISEEN

Sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietojasi saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi, jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin rajoitamme käsittelyä tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;

  • käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojesi käytön rajoittamista;

  • emme tarvitse enää henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi; tai

  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme vastustamisesi perusteet.

OIKEUS SIIRTÄÄ TIEDOT JÄRJESTELMÄSTÄ TOISEEN

Sinulla on oikeus saada meille toimittamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos:

  • suoritamme käsittelyä automaattisesti; ja

  • käsittely perustuu joko suostumukseesi tai se on tarpeen meidän välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi taikka sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin.

OIKEUS VASTUSTAA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos käsittelylle ei ole olemassa perusteltua syytä.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämisen voit estää klikkaamalla viesteissä olevaa linkkiä peruuta markkinointiviestien tilaus.

OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle https://tietosuoja.fi/ilmoitus-tietosuojavaltuutetulle

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi. Huomioimme säilytysajoissa esimerkiksi lainsäädännön mahdollistamat kanneajat ja kirjanpitovelvoitteet.

Markkinointitarkoituksiin kerättyjä henkilötietoja säilytämme kunnes meitä pyydetään lopettamaan henkilötietojen käsittely markkinointitarkoitukseen.

KUINKA VARMISTAMME TIETOTURVAN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSSÄ?

Ylläpidämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä henkilötietojen suojaamiseksi. Tällaisia keinoja ovat järjestelmien suojaaminen palomuurein ja salasanoin.

Manuaalisesti ylläpitämämme aineistot sijaitsevat tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty.

Ainoastaan niillä työntekijöillämme, joilla on tarve käsitellä henkilötietoja työtehtäviensä hoitamiseksi, on pääsy käsittelemiimme henkilötietoihin.

Jos olet rekisteröitynyt asiakkaamme, sinun tulee huolehtia siitä, että pidät salassa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

MITÄ EVÄSTEITÄ JA ANALYTIIKKATYÖKALUJA KÄYTÄMME?

Käytämme evästeitä

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto. Jos et halua sivustojen tallentavan evästeitä tietokoneeseesi, voit estää evästeet selainasetuksistasi. Tällöin emme voi taata, että verkkokauppamme toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytämme Google Analytics -työkalua. Voit estää evästeiden avulla kerättyjen verkkosivustomme käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käyttämisen Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=fi . Huomaathan, että tämä lisäosa on selain- ja tietokonekohtainen. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla osoitteessa Google Analyticsin tietosuojaselosteesta .

SOSIAALISEN MEDIAN LIITÄNNÄISET

Palvelussamme voi olla linkkejä tai yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin sekä sosiaalisen median liitännäisiä (Esim. Youtube, Vimeo, AddThis, Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn). Sosiaalisen median liitännäisten käyttäminen voi lähettää tunnistettavaa tietoa kyseisille sosiaalisen median palveluntarjoajille. Liitännäisen avatessasi saatat sallia kolmansien osapuolten verkkosivujen evästeiden tallentumisen tietokoneellesi, jolloin näiden hallinnoijat voivat seurata sivun käyttöä, mikäli olet kirjautunut kyseisen palveluntarjoajan sosiaaliseen mediaan. Näihin Palvelussa oleviin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kolmannen osapuolen käyttöehtoja. Palvelun ylläpitäjällä ei ole määräysvaltaa tällaisiin kolmansien osapuolten verkkosivuihin, eikä Palvelun ylläpitäjä ole vastuussa mistään niillä julkaistusta materiaalista tai niiden käytöstä.

MITEN HENKILÖTIETOJASI KÄSITELLÄÄN FACEBOOK-SIVUILLAMME?

Mikäli tykkäät facebook –sivustamme, liityt facebook –sivumme seuraajaksi tai kommentoit facebook –sivuamme, saamme sinua koskevia perustietoja kuten nimi, julkinen profiilikuva, tykätty sisältö ja kommentit. Olemme näiden tietojen osalta Facebook Irlannin (”Facebook”) kanssa yhteisrekisterinpitäjiä.

Facebook käsittelee tietoja tietosuojaperiaatteidensa mukaisesti: www.facebook.com/privacy/. Facebook on pääasiallisesti vastuussa tietosuojalainsäädännön noudattamisesta ja tietoturvallisuuden sekä rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisesta palvelussa. Voit hallinnoida Facebookin tietosuoja-asetuksia Facebookissa.

Käsittelemme Facebook –sivumme kautta saatuja tietoja tuotteidemme ja tarjoustemme esittelyyn Facebookissa, kilpailujen ja arvontojen toteuttamiseen, palautteen vastaanottamiseen, mainonnan ostamiseen Facebookilta ja Facebook -sivumme tai Facebookin mainosten tavoitettavuuden mittaamiseen. Emme käsittele Facebookin tietoja Facebookin ulkopuolella, eikä tietoja yhdistetä tietoja muihin rekistereihimme.

Käsittelyn perusteena on oikeutettu etu. Voit rajoittaa tietojesi käsittelyä poistumalla Facebook -sivun tykkääjistä ja/tai seuraajista.

Sinulla on Facebookin kautta saatavien tietojen käsittelyyn liittyen edellä kohdassa Mitä oikeuksia sinulla on?www.facebook.com/privacy/