Hei! Tiesitkö, että toimitamme nyt 150 euroa ylittävät ostokset toimituskuluitta.

 

Kohtaaminen 10 kysymystä ystävälle on uusi juttusarja, jossa esittelemme Parolan laajennetun rottinkiperheen jäseniä.

 

Ensimmäisellä kerralla tapaamme Tanja Niemisen KH Puutarhakeskuksesta. Tanja on Huvila ja Huussi-ohjelmastakin tuttu maisemasuunnittelija, elämäntapahortonomi, opettaja ja kirjailija, joka tekee kaikkea vihersuunnitteluun liittyvää ideoinnista toteutukseen. Myymäläämme hän loihti hetkessä upean vihernurkkauksen.

Moi Tanja, mitä kuuluu?
Positiivista stressiä, sanoisin. Puutarha-alan sesonki herää yhdessä auringon kanssa, joten kiire on jokakeväinen odotettu ja miellyttävä olotila.

Teet luovaa työtä. Mistä haet inspiraatiota?
Minua inspiroi luonto, maiseman alituinen muutos sekä taide ja puutarhatyöt. 

Mitä tykkäät puuhailla vapaa-ajallasi?
Harrastan puutarhanhoitoa, lukemista, taidetta, liikuntaa sekä matkailua ja museoita.


Sinulla on monta rautaa tulessa. Miten rentoudut?

Rentoudun hyvässä seurassa ja riippukeinussa. Tekeminen on hyvä välillä keskeyttää ja silloin tapaan ystäviäni. Hetket omien joukossa palauttavat parhaiten. Riippukeinu edustaa minulle unelmaa onnesta: keräilen niitä. Olen muun muassa ripustanut riippukeinun pyykkinarujen sijaan. Katson keittiöstä mieluummin lupausta levosta kuin muistutusta tekemättömistä töistä.

No, mitä tekisit, jos kaikki olisi mahdollista? Vain taivas olisi rajana!
Haluaisin osata dreijata. Unelmoin hyvin varovasti. Luonteeni on sellainen, että ryhdyn tuumasta toimeen. Pitää siis todella varoa, mitä haluaa. Unelmani ovat toteutuneen niin kovalla prosentilla, että ”Tanja, älä unelmoi mitään” on nykyään jo ihan vakavasti otettava ohjenuora. Dreijauksesta unelmointi tuntuu turvallisen pieneltä ja konkreettiselta unelmalta. Se ei välttämättä heti tarkoita omaa savipajaa tai keramiikkamallistoa. 

Mikä on noloin tyylimuistosi?
Mottoni on: mokalla sisään. Mitä sitä nolostumaan. Toki 90-luvun liioittelu tupeerauksista kehitysmaakaupan koruihin oli aikamoista. Nykyään sitä pidettäisiin kulttuurisena omimisena. Mutta aika oli toinen.

Entä minkä muoti-ilmiön paluusta haaveilet?
Punkin. Olen viettänyt nuoruuteni 80- ja 90-luvuilla. Punk edustaa minulle kuvia kumartelematonta ja väkivallatonta asennetta, jonka puitteissa jokainen voi tehdä mitä haluaa. Osaaminen seuraa toimintaa ja hyväksyntää erilaisille tavoille elää löytyy. Minulle punk tarkoittaa sitä, että pyrin sanomaan asioille ja ilmiöille kyllä. Suhtaudun elämään uteliaasti ja innostuen. Eikä haittaa, jos välillä menee vikaan. Suuntaa voi aina korjata

Onko sinulla menossa joku kiinnostava kirja, podcast tai tv-ohjelma, jota haluaisit suositella?
Luen Marjo Rantasen kirjaa Tunnelmamuotoilu. Ja katson televisiosta japanilaisia ohjelmia. Pidän niiden estetiikasta ja kerronnan moniulotteisuudesta. Japanilaisessa ilmaisussa mikään ei tunnu päälle liimatulta, vaan kaikella on tarkoitus. Ajatus siitä, että oman toiminnan tarkoitus on kunnioittaa toisia ja tuottaa iloa, viehättää minua.

Kerroit inspiroituvasi rottingista materiaalina. Onko sinulla suosikki Parolan®?
Olen heikkona kaikenlaisiin riippukeinuihin. Klassikko Aulis luonnonvärisenä on ihana. Pidän kovasti myös Hinni Korpelan suunnittelemasta uudesta Punos-mallistosta.

Kiitos Tanja, oli ihana tavata! Mitä teet seuraavaksi?
Lähden pihakäynnille asiakkaan luo. Pihasuunnittelu alkaa aina maastokäynnillä, joten tiedossa on ulkoilua. 

Katso alta kiva video, jossa Tanja kertoo lisää suunnitteluprosessistaan.

Videolla näkyviä tuotteita:

Vuosikertaklassikko 2023, Sirkka riippukeinu ja riippukeinun teline 

Pyöreä seinähylly Sisu

Kukkatelineet: Loiste ja Manda

Suojaruukuksi viherkasveille: Utu rottinkilyhty ja Suojaruukku savesta

Pistokkaille: Parolan® Pikkuinen vaasi ja sen ripustettava versio

Kaari rottinkipeili

Kierre rottinkitarjotin

Kastelukannu