Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Pitkältä tuntunut talvi on lopultakin taittunut. Nyt on mieli iloinen ja vapautunut, kevään kautta suunnataan kohti uutta kesää. Rakastan monia värejä, mutta juuri nyt tuntuu vihreä kaikkein läheisimmältä.  Kevät tarkoittaa meillä uudistamista viherkasvirintamalla. Vanhat rakkaat kukat saavat mullanvaihdon ja hankin uusiakin kasvejakin hoidettavaksi. 

Viherkasvithan luovat viihtyisyyttä ja lisäävät onnellisuutta, kuten blogissammekin aiemmin on kerrottu. Alkaa myös yrttien aika. Ensin niiden kasvupaikka on keittiön ikkunalaudalla, kesemmällä ne pääsevät ulos ruukkupuutarhaan.  

Joskus hurahdan myös trendeihin. Niinpä meilläkin kasvaa nyt maissia! Idättäminen on todella helppoa: popcorn-jyvät liotetaan yön yli. Ne kylvetään multaan ja siemenet voi halutessaan peitellä ohuella multakerroksella, mutta se ei ole välttämätöntä. Suihkutellaan tarpeen mukaan.  Maissinjyvästä kasvava ruoho on koristeellista, ilmojen lämmettyä sen voi siirtää vaikka pihan tai parvekkeen kesäkukkaistutuksiin.  Minulla nämä eivät taida sinne saakka ennättää, kun maissi saksitaan mukaan salaatteihin ja yrttilevitteisiin. Jaan sinulle nyt salaisen ohjeeni, toivottavasti se saa kodissasi yhtä innostuneen vastaanoton, kuin mitä tarjoamani itseleivotut lämpöiset sämpylät ja yrttilevite saavat meillä. Joka kerta.

Anittan parempi yrttilevite 

Ainekset:  

100 g margariinia tai voita 

100 g maitorahkaa  

1-2 dl tuoreita, silputtuja yrttejä  

1 tl limemehua   

1. Sekoita keskenään margariini ja rahka tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella. 

2. Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit (esim. persilja, ruohosipuli, tilli, basilika) 

3. Halutessasi lisää teelusikallinen lime- tai sitruunamehua terävöittämään makua.   

Käytä levitettä esimerkiksi levitteenä tuoreen leivän päällä tai uuniperunan täytteenä. Purkita mahdollisesti jäljelle jäänyt levite ja säilytä jääkaapissa.

 

PS Karoli Ceramics toteutti meille erän Parolan® omia ruukkuja, seinäruukkuja sekä amppeliruukkuja. Puusepänverstas Puista puolestaan Parolan® omia leikkuulautoja koivusta. Tutustu verkkokaupassamme tai piipahda myymälässämme Parolassa.

Onnellista ja makoisaa kevään jatkoa!

Anitta