Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Perheyrityksemme tunnetuin tuote on isäni Aulis Herrasen suunnittelema riippukeinu. Se sai alkunsa Parolan pajalla, omakotitalomme alakerrassa, vuonna 1969. Isä oli varsinainen rottinkirakastaja – materiaali itsessään inspiroi häntä taivuttelemaan rottingin pätkiä uuteen uskoon, testailemaan erilaisia malleja ja kokeilemaan jos jonkinmoisia sidontatyylejä.

Vuosien varrella isän luovuudenpuuskissa syntyi useita erilaisia kalustemalleja, joista moni on yhä myynnissä. Toini-tarjoiluvaunun hän suunnitteli äidilleni ja Lumikenkä-mallisto on ollut valikoimissamme 1970-luvulta lähtien. Sainpa minäkin lapsena oman pienen nimikkonojatuolini, jossa pojanpoikani tätä nykyä istuskelee. Yksi Auliksen rottinkisista lapsukaisista on kuitenkin ylitse muiden: se aito ja oikea rottinkiriippukeinu.

Eipä kulu viikkoakaan, kun en saisi kuulla muistoa tai tarinaa riippukeinuun liittyen. Yksi liittää sen mummolaan, toinen tädin terassille. Kolmannelle se oli rakas turvapaikka, johon mentiin lukemaan suosikkikirjaa rankan koulupäivän jälkeen ja neljäs kertoo äitinsä imettäneen häntä riippukeinussa, jossa hän nyt itse hoitaa esikoistaan. Näitä tarinoita on valtavasti ja niitä on ihana kuulla. Voi kunpa isä tietäisi, miten arvokas hänen mestariteoksensa on niin monelle!

Vaikka isän riippukeinun lanseerauksesta on yli puoli vuosisataa, se tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Rottinkibuumin ja bohotyylin myötä uudet sukupolvet ja asiakaskunnat ovat löytäneet kalusteen. Tänä päivänä riippukeinumme ilahduttaa kotien ohella myös kesämökeillä, pergoloissa ja konttoreilla. Suosiolla on toki varjopuolensakin: mallisuojatusta riippukeinustamme on valitettavasti myös kopiota liikkeellä. Siksi vuodesta 2012 lähtien aidon ja oikean Parolan Rottingin tuotteen on voinut tunnistaa tuotteessa olevasta Parolan-metallilaatasta.

Koska isän riippukeinumalli oli se aito ja oikea, se on tähän asti tunnettu vain klassikkona ja  rottinkiriippukeinuna. Mutta ansaitseehan kalustelegenda kunnon nimen ja isäkin tunnustusta kotimaisen designklassikon suunnittelusta, eikö vain? Niinpä olen päättänyt nimetä riippukeinumme suunnittelijansa mukaan. Tästä päivästä lähtien Parolan Rottingin riippukeinu kantaa nimeä Aulis. Niin monen arkea ilahduttavalle perheenjäsenelle tuskin sopivampaa nimeä voisi ollakaan.

PS Onhan perheyrityksemme tarina jännittävine käänteineen sinulle tuttu?

Anitta