Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Kohtaaminen – 10 kysymystä ystävälle on juttusarja, jossa esittelemme Parolan laajennetun rottinkiperheen jäseniä.

Tällä kertaa tapaamme turkulaisen Kui Designin toimitusjohtajan Rebekka Ketolan. Kui Design tarjoaa omia, paikallisesti valmistettuja vaatteita, sisustustuotteita sekä vaihtuvan valikoiman muita kotimaisia brändejä.  Yritykselle asioiden kuvittaminen on kanava nostaa esiin tärkeitä asioita kotikaupungistaan. 

Tänä kesänä teemme yhteistyötä Kui Shopissa, joka on Parolan® Turun pop-upin kotipaikka. 

 

Moi Rebekka, mitä sinulle kuuluu?

Hyvää, kiitos kysymästä. Odotan malttamattomana kesää ja hyväntuulisia matkailijoita ja lomailijoita myymäläämme. Talvi ja kevätkin ovat olleet pitkiä, ja tämä vihreys ja lähestyvien yöttömien öiden maaginen valo tuntuu juuri nyt upeimmalta ikinä!

 

Teidät tunnetaan erityisesti kotiseuturakkaudestanne. Nimennekin heijastaa sitä. Miten Kuin tarina sai alkunsa?  

Kaikki lähti siitä, kun tutustuimme Anna Hormion kanssa muotoilun opinnoissa. Meille tarjottiin työhuonetta, joka oli niin ihana, että meidän oli pakko ottaa se. Pian sen jälkeen Anna suunnitteli ensimmäiset Turku-aiheiset kuvitukset ja sillä tiellä olemme edelleen. Inspiroidumme vahvasti kotikaupungistamme, sen ilmiöistä ja ihmisistä. Turkulainen sana “kui” on hauskan kuuloinen ja sopii moniin pohdintoihin.

 

Teet luovaa työtä. Mistä muualta kuin Turku-jutuista haet inspiraatiota?

Ihan joka puolelta! Keskusteluista, kotipihalta, taidenäyttelyistä, museoista, kirjastosta, reissuilta, luonnosta ja vaikka rakennusten yksityiskohdista. Tällä hetkellä minua kiehtovat erityisesti erilaiset pinnat ja tekstuurit.

 

Entä mitä teet, kun et ole töissä?

Olen kotona sormet mullassa tai taikinassa. Tai sitten olen perheen ja ystävien kanssa reissussa tai vähintäänkin haaveillaan seuraavista reissuista. Tykkään olla liikkeessä ja vaihtaa maisemaa. Kotipuutarha kuitenkin on sellainen, joka pysäyttää. Siellä menetän myös täysin ajantajun multaa kaivellessa.

 

Mitä tekisit, jos vain taivas olisi rajana?

Jos voisin tehdä mitä vain, tekisin varmasti joka vuosi jotain uutta projektia. Haluaisin kokeilla ja oppia niin monta eri asiaa kuin mahdollista!

 

Mallistoonne kuuluu myös vaatteita. Mikä on sinun noloin tyylimuistosi? 

En muista! Nolotus ei ehkä oo kestänyt kovin kauaa, kun ei mitään tule mieleen.

 

No, entä minkä muoti-ilmiön paluusta haaveilet?

En haikaile minkään tietyn muoti-ilmiön perään. Mielenkiintoista on kuitenkin seurata, että mikä seuraava ilmiö onkaan, ja parasta on pukeutua juuri niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Viime kesänä oli nostalgista pukeutua 90-luvun kukkamekkoihin, mutta enpä tiedä mitä tänä kesänä “tulisi” laittaa päälle.

 

Mitä kirjaa podcastia tai tv-ohjelmaa, haluaisit suositella?

Tv-ohjelmista katson satunnaisesti puutarhaohjelmia, ne ovat ihania! Viimeisin kuuntelemani podcast on Van elämää, joka kertoo entisen uutisankkuri Aino Huilajan, hänen miehensä Jerryn ja heidän Arska-koiransa pakettiautoelämästä ja reissuista. Kuulin juuri, että siitä on tullut sarja Areenaan nimellä Van Life – Elämäni roadtrip. Se menee katsontalistalle.

 

Mikä on suosikkisi Parolan® mallistosta?

Yhtä suosikkia on vaikea valita. Aulis-riippukeinulle yritän kuumeisesti miettiä paikkaa kotoa, sellaisen ehdottomasti haluaisin. Riippukeinun lisäksi kukkapöytä on ehdottomasti yksi suosikeistani.

 

Kiitos tästä, oli tosi hauska rupatella. Mitä teet seuraavaksi?

Lähden kohta hakemaan tytärtä koulusta. Luulen, että istumme hetken jokirannassa jätskillä.

 

Parolan® pop-up TURKU, Kui Shopissa (Kristiinankatu 6) avoinna ma-pe 11–18, la 10–16.