Hei! Poimi Heinämarkkinatarjoukset koriin ja kotiin. Toimitamme yli 150 euron ostokset toimituskuluitta.

Vuosikertamallisto juhlii suomalaisia designklassikoita ja muotoiluosaamista

Vuosikerta 2021

Tiedätkö sen kutkuttavan jännityksen, kun jokin asia, jota olet pitkään suunnitellut ja valmistellut pääsee vihdoin päivänvaloon? Vaikka iloisista arvoituksista pidänkin, on ratkiriemukasta vapauttaa salaisuudet maailmalle. Se tuntuu kummallisella tavalla sekä huojentavalta että hermoja raastavalta. Tämä kevät on juuri sellainen, yhtaikaa levoton ja levollinen olo, kun ympyrä sulkeutuu uuden perinteen kynnyksellä.

Nyt nimittäin lanseeraamme Parolan Rottingin ensimmäisen vuosikertamalliston. Kyseessä on pitkään kehitteillä ollut idea, jonka avulla haluamme juhlia Parolan Rottingin aitoja ja alkuperäisiä rottinkidesignkalusteitamme sekä tarjota asiakkaillemme raikkaita uusia malleja rakastetuista klassikoistamme ja nuorille suomalaisille muotoilijoille kiinnostavan mahdollisuuden toteuttaa näkemystään. Tämän uuden perinteen aloittaa Parolan x Hinni -mallistomme, johon kuuluu muotoilija Hinni Korpelan tulkinta Aulis-riippukeinustamme sekä rahi uudelleensyntyneen klassikon kumppaniksi. Vuosikertamallisto toteutetaan tästä lähtien joka vuosi ja -tuotteita on saatavilla rajoitettu erä.

Vuosikertakonseptin taustalla on väkevä halu korostaa kotimaisen muotoilutaidon ja designin merkitystä. Aikana, jolloin tarjontaa – ja kopiointia – on paljon, on entistä tärkeämpää tehdä harkittuja valintoja. Tuote harvoin on enää vain tuote. Koska raha puhuu, kulutusvalinnat ovat kannanottoja. Mitä suurempi hankinta, sitä suurempi painoarvo ostopäätöksellä on. Halpa tuote tapaa tarkoittaa, että johonkin ei ole investoitu: materiaali on heikkolaatuista, design jonkun muun tai vastuullisuudesta joustettu.

Miksi muotoilusta sitten kannattaa maksaa? Design yhdistää luovan ajattelun, estetiikan ja käytännöllisyyden ratkaisuiksi, jotka tekevät arjestamme parempaa joko tarjoamalla helpotusta tai iloa. Vaikka muotoiluun yleensä liittyy jonkinlaista visuaalista toteutusta, ei kyse ole ainoastaan kaunistamisesta: muotoilija pyrkii toteutuksellaan aina palvelemaan käyttäjää. Kalustemuotoilussa oleellista on mm. huonekalun materiaalit, ergonomia, pinnan tuntu, paino, hoito, tuotanto, kuljetus, kestävyys, vastuullisuus ja hinta ostajalle. Sekä tietysti se ulkomuoto.

Sen vuoksi kotimaista muotoiluosaamista on syytä vaalia. Sillä jos emme itse osaa arvostaa suomalaista luovuutta, näkemystä ja designia, se karkaa muualle tai lakkaa olemasta. Siksi tänään nostamme Parolassa maljat sekä ensimmäiselle vuosikertamallistollemme Parolan x Hinni että isälleni Aulikselle, jonka luomat rottinkirakkaat ovat olleet osa suomalaisten arkea jo yli puoli vuosisataa. Tsin tsin vuosikerralle ja keväälle!

Parolan x Hinni -malliston löydät täältä. Mikäli koet rottinkirakkautta ensisilmäyksellä, ole nopea –  vuosikertatuotteita on saatavilla rajoitettu erä.

 

 

Anitta