Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Apua! Sehän on klassikko! Enhän mä voi… vai voisinko? Osaisinko tuoda jotain uutta Parolan Rottingin Aulis-riippukeinuun? Hyväksyisivätkö asiakkaat aloittelevan suunnittelijan muutokset designklassikkoon? Nämä olivat päällimmäisiä ajatuksia, kun Parolan tiimi heitti minulle tehtävän ensimmäisenä designerina suunnitella oma vuosikertaversio Parolan Rottingin klassikosta, Aulis-riippukeinusta.

On kumma juttu, miten hienoja tehtävänantoja saadessaan ensimmäisenä mieleen nousee innostuksen ja paniikin sekoitus. Tiedänhän toki osaavani työni hyvin, mutta suurin saappaisiin astuminen tuottaa tunteiden myrskyn pääni sisälle. No, ehkä se myrsky on pakollinen – sillä se jos mikä nostaa riman korkealle ja pakottaa kaivamaan esiin loistavimmat ajatukset ja ideat.

Parhaiten suunnitteluun makuun tässä tapauksessa pääsi fiilistelemällä – aurinkolasit päähän ja terassille nauttimaan ulkoilmasta riippukeinussa lekoillen. Tuotteessa tärkeä asia on fiilis – tunne mikä tulee ja jää mieleen. Rottinki on sinänsä pehmeähkö ja lämmin materiaali, mutta tällaista tuntumaa voisi tuoda lisääkin, ehkä pehmusteilla, ehkä… Siinähän se idea on: miltä asiat tuntuvat!

Meillä oli muuttopäivä. Apujoukkoihin kuului myös Joonas, joka oli ihastellut kuvistani riippukeinua ja telinettä. ”Wau, mikäs juttu tää on! Mä haluan ehdottomasti tämän version missä on nää nahkaiset käsinojat!” Olin protoillut suunnitteluprosessisini aikana omaan Aulis-riippukeinuuni nahkaiset käsijohteet ja reunukset. 

Niin, miten saan tuotua jotain omaa arvostettuun klassikkoon, jotain mikä tuo lisäarvoa ja sitoo yhteen vuoden 2021 julkaistut mallistot? Jälkikäteen ajateltuna vastaushan oli ilmeinen. Nahkaisia yksityiskohtia on siellä, missä niitä tarvitaan. Ne ovat käsijohteissa tuomassa lämpöä ja pehmeyttä, sekä suojaamassa tuotteen kuluvimpia kohtia. Nahkaiset yksityiskohdat tuovat myös arvokkuutta ja tietynlaista vintagehenkistä ilmapiiriä – mutta myös modernia skandinaavista ilmettä.

Fiiliksen viimeistelyä varten piti mielestäni saada vielä nostettua jalat ylös. Täydelliseen lekotteluun tarvittiin siis vielä rahi, jota ei Aulis-riippukeinulle ollut koskaan suunniteltu. Uuden Aulis-rahin muodot ja rakenteet mukailevat Aulis-riippukeinun yksityiskohtia ja nahkaiset yksityiskohdat 2021-vuosikertaa ja PUNOS-mallistoista tuttua nahkadetaljiikkaa.

Uskon vahvasti, että Aulis-riippukeinun suunnitellut, jo edesmennyt Aulis Herranen antaisi hyväksynnän vuoden 2021 vuosikerta-Aulis-riippukeinuun. Ja niin ikään uskon, että Te kotien sisustajat ja riippukeinurakastajat pidätte tästä myös – Teillehän tämä ennen kaikkea on tehty.

Hinni