Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Yhdistämällä voimat saadaan enemmän ja parempaa aikaiseksi.

Parolan Rottinki on hämäläinen, valtakunnallisesti toimiva naisen johtama perheyritys, joka toimii avoimesti ja vastuullisesti.

Kuulostaa upealta, eikö vain? Mikä parasta, se ei ole vain kauniita sanoja vaan totta ja todennettavissa, mistä seuraava kertomus on yksi esimerkki.

Päähenkilöinä kertomuksessa on kolme naista tahoillaan: toimitusjohtaja Anitta, muotoilija Hinni ja kampaaja Minna. Kukin heistä edustaa oman alansa ja yritystoimintansa huippua.

Kohtaus 1

Minna kehittää hämeenlinnalaisessa yrityksessään tuotteita, jotka helpottavat sellaisten ihmisten elämää, jotka sairauden takia menettävät hiuksensa – ja siten usein myös osan minuuttaan. Aidoista suomalaisista hiuksista tehdyt hiuslisäkkeet kiinnitetään aluspäähineeseen. Sen päälle puetaan päähine, vaikkapa myssy tai huivi. Nämä MYClips-hiukset ovat miellyttävämpiä ja monipuolisempia käyttää kuin perinteiset peruukit.

 

 

Kohtaus 2  

Hinni on lahjoittanut hiuksiaan hyväntekeväisyyteen, ja jo vuonna 2016 hän lähetti Englantiin hiuksiaan, jotka päätyvät syöpäsairaiden lasten peruukkeihin. Hinni haluaa tällä omalla teollaan ennen kaikkea tuottaa iloa saajalle, mutta samalla kulkea kiertotalouden ja kestävän kehityksen tietä.

 

 

 

 

Kohtaus 3

Anitta miettii – kaiken aikaa ja tietenkin vain osana työtään – periaatteita ja niistä erityisesti vastuullisuutta. Miten ilmentää sitä käytännössä niin, ettei se jäisi vain korulauseeksi juhlapuheisiin? Mikä on tärkeää Parolan Rottingille yrityksenä ja miten jakaa hyvää eteenpäin?

Miten kertomus jatkuu?

Miten nämä kolme kohtausta ja niiden päähenkilöt yhdistyvät? Sattumalta, voisi joku sanoa. Johdonmukaisesti ja vääjäämättä, toteaisi toinen. Sillä kävi niin, että vapaamuotoisessa kahvipöytäkeskustelussa Anitta ja Hinni päätyivät saman asian ääreen. Kun Anitta kertoi Parolan syksyn projektista, jossa yritys lahjoittaa MYClips-hiukset yhdelle tarvitsevalle, halusi Hinni heti olla mukana.  – Parolan Rottinki lahjoittaa minun hiuksistani toteutetut MYClips-hiukset, jotka Minna valmistaa, iloitsee muotoilija Hinni Korpela, joka on suunnitellut muun muassa Parolan Rottingin Punos-malliston. Erityisen iloinen Hinni on siitä, että henkilö, jolle Minna MYClipsit lahjoittaa, saa täysin omannäköisensä hiukset, sillä hiuksia voidaan leikata ja värjätä tämän toivomusten mukaan.

Minna Haantaus-Pekarila on innovoinut MYClips-hiukset, jotta alopeetikot ja sytostaattihoidossa olevat pystyvät hiustensa suhteen elämään mahdollisimman omannäköistä ja laadukasta elämää. Hän kehitti punonnan ja punontalaitteen hiusnauhan valmistamiseen. Keveys ja käyttömukavuus sekä luonnollinen ulkonäkö ovat syitä, miksi MYClips-hiusklipsit ovat löytäneet paikkansa. Asiakkaita on ympäri Suomen ja heihin pidetään yhteyttä valmistusprosessin aikana. Silloin kun on mahdollista, klipsit tehdään omista hiuksista. Minnalle on ollut mieltä lämmittävää saada palautetta: syöpää sairastava on tuntenut hoitojenkin aikana voivansa olla oma itsensä ja alopecia-lapsen äiti on onnellinen voidessaan tarjota lapselle toimivan ja luonnollisemman hiusvaihtoehdon, myös reippaisiin leikkeihin ja liikuntaan.

Parolan Rottinki lahjoittaa lokakuun aikana yhdet MYClips-hiukset tarvitsevalle. – Haluamme osaltamme auttaa ja tehdä hyvää, tiivistää toimitusjohtaja Anitta Herranen.

Anitta sekä Minna ja Hinni