Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Meillä on ilo ilmoittaa, että tänäkin vuonna rottinkiperhe on ydinperhettämme laajempi! Toivotamme tervetulleiksi – ja samalla esittelemme – mieluisia perheenjäseniämme, tuttuja rottinkirakkauden lähettiläitä. Nämä ihanat ihmiset ovat, meidän laillamme, intohimoisia sisustajia, jotka sekä suunnittelevat että toteuttavat asioita. Tästä todisteena näet tässä blogissa muutamia toteutuksia ensimmäisestä tuunaushaasteestamme. Monenlaisia ideoita ja vinkkejä on tarjolla sekä Parolan instagramissa että rottinkilähettiläiden omilla tileillä. Inspiroivaa seurattavaa siis riittää!

Me Parolassa aloitimme alkavan vuoden parilla mietteellä. Tämä vuosi olkoon järjestyksen vuosi, tavaroiden kaaos on mahdollista kesyttää ja kaapittaa, kun niin päättää. Toinen keskeinen ajatus liittyy itse tekemiseen: duunaa ja tuunaa, tuumasta toimeen ja just do it! Itseään voi hemmotella antamalla luvan käsillä tekemiseen, toki se voi joskus olla haasteellistakin tai muuttua sellaiseksi matkan varrella. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että omin käsin konkreettisen tekeminen on palkitsevaa puuhaa ja sen loppuunsaattaminen aiheuttaa mielihyvähormoni-dopamiinisuihkun.  

Suurperheemme jäseniä lähestyimmekin toiveella, että he lähtisivät mukaan DIY-projektiin. Näin kävikin, ja alla he esittelevät paitsi itsensä myös oivalluksensa ja toteutuksensa siitä, mihin muuhun kuin varsinaiseen tarkoitukseensa voi käyttää Karoliina- ja Elena-pöydänjalkaa. Toki emme itsekään malttaneet pitää näppejämme erossa aiheesta, ja esittelemme muutaman omankin toteutuksemme.  Karoliinat ja Elenat kuuluivat Parolan mallistoon 1990-luvulla. Siltä ajalta niitä oli myös varastoomme jäänyt ja siellä hyvänä säilynyt. Nyt niiden muotokieli puhutteli meitä ja siitä se idea sitten lähti.  

 

”Kauneus asuu arjen pienissä hetkissä” @Idalotan

Idalotta kertoo Instagram-tilillään omasta ja perheensä elämästä, lähihoitaja-valokuvaaja-kirpparihaukka rakastaa unelmakotinsa remontointia ja sisustamista. Parolan Rottinki on hänelle jo lapsuudesta tuttu ja rakas, niinpä hän kertookin kodistaan ja Sirkka-rottinkikeinusta: ”Unelmien tuoli unelmien olohuoneessa”. Haasteita ei Idalotan pelännyt vaan sovelsi luovasti kaksi Karoliina-pöydänjalkaa käyttöön; toinen liittyy vihersisustukseen ja toinen lastenhuoneeseen. Peikonlehti sai uuden kodin, samoin lasten pehmolelujoukkue!

 

 

 

 

”Aion saada isoäidin rakastumaan uudelleen rottinkiin” @Lorekukka

Muotoilija ja sisustusarkkitehti Loréna asustaa Turussa omien sanojensa mukaan pientä, useata tyylisuuntausta edustavaa kotia. Häntä inspiroivat luonto, värit ja muodot. Sisustaminen on hänelle luontaista ja energisoivaa työtä. Yhdeksi projektikseen hän on ottanut ”saada isoäiti taas rakastumaan rottinkiin”. Uskomme, että hän pystyy tähän parhaiten omalla esimerkillään! Karoliina löysi paikkansa valtavan peikonlehden suojaruukkuna, myöhemmin Karoliina saattaa muuttaa mökille uusiin tehtäviin.

 

“Kestävä kehitys ei ole synonyymi tylsyydelle” @Mansikkamäenkyläkoulu

Mansikkamäen 100-vuotiassa kyläkoulun hirsitalon hyvässä ilmapiirissä viihtyvät sulassa sovussa perinteiden kunnioitus ja leikittelevä värikkyys. Eettisyyden, ekologisuuden ja vastuullisuuden vaaliminen voi tapahtua myös mielikuvitusta käyttäen, siitä on tämä koti elävä ja eloisa esimerkki! Kyläkoulun emännän, Anniinan tavoitteena onkin olla inspiraation lähteenä myös muille. Mansikkamäellä komeillee nyt myös Karoliina-pöydänjalasta tuunattu kukkateline. 

 

 

 

 

“Uusi lempipaikka syntyi hetken oivalluksesta” @voikukkapelto
Voikukkapellon Netta asustelee vanhalla rautatieasemalla maalaismaisemassa. Harrastaa remontointia, sisustamista, puutarhanhoitoa – ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Nyt myös tuunausta! Ja näppärästi se sujuukin, sillä Elena-pöydänrunkoon Netta kiinnitti ruuveilla pienen tason ja näin pöydänjalasta tuli hauska oleskelutuoli lapsille. Pöytätason äärellä voi tehdä tehtäviä, syödä välipalaa, lukea kirjaa tai tuoliin voi muuten vain käpertyä katselemaan lastenohjelmia.

 

 

 

Rottinkiydinperheenjäsenet esittelevät omat DIY-vinkkinsä

 

Parolassa asiakaspalvelutehtävissä toimivan Ainon vilttipiilo 

Mukavaan talvikotoiluun kuuluu kääriytyminen peittoon. Minulla vällyjä on useampia, valitsen käyttötilanteen ja olon mukaan sopivan. Peitot löysivät luonnikkaasti paikkansa – Karoliina-pöydänjalan sisältä, jonne ompelin kuvassa näkyvän pussin. Näin syntyi iso rottinkinen säilytyskori. 

PS. Tämä toimisi myös pyykkikorina.

 

 

 

 

 

Kehittämisprojekteja koordinoivan Jossun yöpöytä

Visiona oli yöpöytä, jonka kansi on toteutettu makrameella. Aiempaa kokemusta makrameesta ei ollut, kova usko kykyihini kyllä. Makramee-solmut tulivat tutuiksi youtube-videoiden kautta. Kovin hidastahan se kuitenkin oli. Ei riittänyt aika (taidoista en mainitse mitään). Otettiin käyttöön plan B. Varastosta löytyi passeli tarjotin makrameeta korvaamaan. Yöpöytä on minulle tarpeellinen: herätyskello soittaa ani varhain ja silmälasit on hyvä olla heti saatavilla.

 

 

Markkinointiassarimme Pepin kissakoto

Oivalsin oitis, että Karoliina kuuluu paitsi kotiini myös ja ennen kaikkea kissoilleni Pessille ja Illusialle. Tee-se-itse-projektini rakennusaineita oli kaksi: ihana rottinkinen pöydänjalka ja kierrätetty, muhkea istuintyyny. Ilokseni ja ehkä vähän yllätykseksenikin kissat hyväksyivätkin uuden lepäilypaikkansa! Kuvassa poseeraa Illusia

 

Digidiggerimme Kristiinan varjostin

 

Kristiina päätti virittää Karoliinan kattoon. Kaveriksi tarvittiin valosarja ja kattokiinnitystä virittämään puoliso.

Nyt kun valaisin roikkuu paikallaan keittiön katossa, on helppo todeta, että hyvä tuli ja kaunis on. Ei kysellä nyt sen enempää puolison mielipidettä tästä.

 

 

Parolan rottinkiperhe