Hei! Tiesitkö, että toimitamme nyt 150 euroa ylittävät ostokset toimituskuluitta.

PAROLAN® on niin paljon muutakin kuin rottinkirakkautta! Vaikka juuriltamme olemme ja pysymme rottinkiosaamisen suunnannäyttäjänä, kantavat siipemme, tai pikemminkin sisustavat kätemme myös muuhun sisustukseen. Rottinkihuonekalujen ja -esineiden lisäksi valikoimassamme on huonekaluja ja tekstiilejä. Lisäksi on suuri määrä iloa ja kauneutta tuottavia piensisustustavaroita, niihin kuuluvat sekä valikoiden poimitut esineet meiltä ja maailmalta että harkitun omat tuotteet, jotka on suunniteltu ja valmistettu yhteistyössä alansa parhaiden tekijöiden kanssa.

Nyt annammekin puheenvuoron yhdelle uusista yhteistyökumppaneista, kun yritys Bloun ja Parolan Pikkuinen vaasi esittäytyvät!

”Olen Antti Torstensson, ja yritykseni on Bloun. Siinä toteutan työtäni ja kutsumustani: puhallan lasia. Olen yksinyrittäjä, joka tarvittaessa saan apuvoimia läheltä, isäni lasiverstaan puolelta. Teen suupuhallettuja lasituotteita yksityisille sisustajille ja yrityksille, ja kun varastoa ei juurikaan ehdi kartuttaa, käytännössä miltei kaikki työt ovat tilaustöitä.

Niin on myös tämä mainio Parolan Pikkuinen vaasi, jonka olen suunnitellut ja tehnyt. Yhteistyö Parolan kanssa on sujunut varsin mutkattomasti ja yritystemme samankaltainen arvomaailma on tehnyt toiminnasta joka vaiheessa helppoa.

Teen kaikki lasityöni kierrätyslasista. Muutoinkin toimintatapani ja kulutuskäyttäytymiseni määrittyvät ekologisuuden kautta.

 

Kun Parolasta tiedusteltiin kiinnostustani hyödyntää heidän varastossaan olevia pöytien rikkoutuneita lasilevyjä, olin oitis kiinnostunut. Itsestään selvää ei kuitenkaan ollut, mitä tehdään ja onnistuuko se. Tein muutamia malleja omasta normaalista lasimurskastani, niistä Parola valitsi tuotantoon pienen pullomuotoisen maljakon. Seuraava vaihe ja varsinainen jännityksen aihe oli kokeilla, onnistuuko malli Parolan materiaalista. Onnistui!

Parolan Pikkuinen vaasi syntyy siten, että lasilevyt sulatetaan ja massasta puhalletaan vaasi – teoriassa siis hyvinkin yksinkertaista! Puhallus on yksi vaihe, sen on onnistuttava kerralla, joten puhaltajan vireystilan pitää olla kohdallaan. Hieno sävy syntyy lasista itsestään eikä värjääviä aineosia ei tarvita, itseasiassa kaunis vihertävä sävy valmiissa tuotteessa on voimakkaampi kuin raaka-aineessa.

Parolan Pikkuinen vaasi on oiva näyte siitä, miten kiertotalous tuottaa kauniita ja yksilöllisiä taidonnäytteitä, joita voi käyttää kuka tahansa missä tahansa. Vaasi itsessään on kaunis, jo ilman sisältöä, eikä sitä tarvitse säilöä kaapin nurkkaan odottamaan kukkia tai vihreyttä vaan sen voi pitää lipaston päällä sellaisenaan. Suosittelen! Tietysti myös kukkien ja kasvien kauneus pääsee oikeuksiinsa siinä.  Vaasi toimii yksinään tai trendikkäästi isona ryhmänä tai rykelmänä.

Minua miellyttää myös se, miten mukana seuraavien rottinkirenkaiden avulla vaasia voi yksilöidä, sen ilmettä muuttaa.

Samalla se ikään kuin signeeraa tuotteen Parolan Pikkuiseksi vaasiksi. Yksityiskohtien merkitystä ei pidä aliarvioida. Eikä yksilöllisyyden, käsityönä tehdyt maljakot ovat kaikki uniikkeja. Oleellista on myös luonnonmateriaalien käyttö.

Samanlaisen arvopohjan lisäksi Parolan Rottinkia ja omaa yritystäni yhdistävät myös käsityöläisyys ja vanhan perinteen jatkaminen. Rottingin punominen on ikiaikaista, lasinpuhallus tunnetaan jo 2000 vuoden takaa. Suvussani on ollut lasinpuhaltajia jo 1600-luvulla, pienen katkoksen jälkeen isäni ryhtyi harjoittamaan suvun perinteitä. Itse kouluttauduin lasinpuhaltajaksi artesaanikoulutuksella Ikaalisissa ja suorittamalla ammattitutkinnon Nuutajärvellä.

Nyt olen koukussa lasinpuhaltamiseen, siihen miten arvaamattomasti lasi käyttäytyy, miten sitä ei voi pakottaa muuhun kuin sille luontaiseen muotoon. Muotteja käyttämällä pääsisi toki helpommalla ja työ sujuisi nopeammin, mutta se työtapa ei ole minua varten. Onnistumisen riemu ja epätoivo kuuluvat osana lasinpuhaltamiseen, tämä todella on luovaa työtä! Nautin siitä, että voin toteuttaa kutsumustani.

Uskon, että Parolan Pikkuisessa vaasissa välittyy se rakkaus, jolla se on tehty.”

Antti Torstensson Lasinpuhaltaja, yrittäjä Bloun