Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Marraskuu on aina ollut inhokkikuukauteni. Kuin hitaasti hiipivä ankeuttaja se riistää ympäriltä kaiken värin, valon, lämmön ja elon ja ennen kuin ehdin huomatakaan, mielenmaisemanikin alkaa harmaantua. Marrasarki tuntuu tahmealta. Väsyttää eikä huvita. Mutta ei enää! Keksin nimittäin marrasmöölle oivan rohdon: pesäilyn.

Jos keittiö on kodin sydän, makuuhuone on sen mieli – pehmeyden, harmonian, lämpimän tunnelman ja rauhan paikka. Ja mihin sen kaikki kulminoituu? Sänkyyn totta kai. Nuorena yksiössä asuessani sänkyni itse asiassa edusti koko makuuhuonetta.

Riittävällä laadukkaalla unella on todistetusti valtava vaikutus hyvinvointiimme ja kaamoksen aikaan kaipaamme enemmän lepoa kuin kesällä. Siksi vuoden yhdentenätoista kuukautena käyn päiväunille ja kömmin peiton alle hyvissä ajoin aina kun se vain on mahdollista. Onhan nukkuminen mitä suurin nautinto (varsinkin, jos alitajunta sattuu laittamaan ihanan unen pyörimään)! 

Mutta unihoito on vain yksi osa pesäilyä. Marrasmieleni hyötyy pehmeän oleskeluasetuksen omaksumisesta monessa muussakin suhteessa. Esimerkiksi vaatteet kannattaa vaihtaa heti kotiin tultua mukavampiin (etäpäivän voi hyvin viettää tyystin yöpaidassa) ja töitä on syytä välillä tehdä myös makuuasennossa vilttiin kietoutuneena tai vällyjen alla. Sängyssä kelpaa nauttia niin aamukahvista kuin iltateestä ja se on oiva paikka viettää aikaa kirjan, elokuvan tai vaikka hyvä ystävän kanssa maailmaa parantaen. Erinäiset kotityöt sukkien parsimisesta laskujen maksamiseenkin tuntuvat vähemmän työläiltä sängyn pohjalta.

Pesäily on tehokkainta, kun pehmeä tunnelma ulottuu makkarista muuallekin. Siksipä suosittelen lisäämään tyynyjen, vilttien ja villasukkien määrää eri huoneissa sekä pehmentämään valoja, sytyttämään kynttilöitä tai takkatulen sekä varmistamaan, että koti tuoksuu ja kuulostaa miellyttävältä. 

Sillä paras keino päihittää kylmä ja kova maailma on lisätä siihen lämpöä ja pehmeyttä.

Anitta