Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Vanhempani Aulis ja Toini perustivat Parolan Rottingin vuonna 1967 minun ollessani 6-vuotias. Vaikka yrityksen alkuaikoina vastuullani oli vain kantaa pärekorissani kahvitaukopöytään posliinikupit, maito ja sokeri, olen ollut mukana rakentamassa Parolan Rottingin tarinaa alusta alkaen. Mikä alkoi kahvila-apulaisen pestistä on jalostunut nyt kapteenin kunniaan: tänä päivänä olen perheyrityksemme tarmokas ja innokas toimitusjohtaja.

Muistan yhä elävästi, millaista elämä rottinkipajalla oli; vietinhän siellä leijonan osan ajastani rottinkikasoille kiipeillen ja lakkaushuoneessa lauleskellen. Muistan yhteislauluhetkemme. Muistan, miten äiti hurautti Minillään myyntimatkoille ties minne päin Suomea. Muistan myös, kun isä esitteli meille vastamuotoilemansa riippukeinun. Kunpa hän tietäisi, miten monella on tästä suomalaisen designin klassikosta lämpimiä muistoja ja miten useassa kodissa tuoli yhä ilahduttaa! Olen valtavan onnellinen ja ylpeä, että Auliksen luovuus riemastuttaa suomalaisia yhä edelleen.

Tuo suomalaisten rakastama Klassikko-riippukeinu kuvastaa hienosti oikeastaan koko perheyritystämme. Sen ainutlaatuisuus kumpuaa luovuudesta, mutta se on rakennettu kovalla työllä ja pitkäjänteisellä rakkaudella. Vaikka se tarpeen mukaan joustaa, on se vahvaa tekoa. Ja niin olemme mekin. Kiitos sisun ja sydämen, perheemme on selvinnyt niin raaka-ainepulasta kuin isäni yllättävästä kuolemasta, niin muovikalustebuumista kuin Suomea ravistelleesta 1990-luvun lamasta. (Voit lukea näistä käänteistä lisää täällä.)

Viime vuosina liiketoimintaamme ja mainettamme ovat haastaneet verkkokauppoihin ilmestyneet halvat kopiot, minkä vuoksi ryhdyimme vuonna 2017 merkitsemään aidot Parolan Rottingin tuotteet brändätyllä metallilaatalla. Tilanne on ikävä paitsi meille myös asiakkaille, jotka ovat luulleet hankkineensa aidon tuotteen ja yllättyvät ikävästi vaatiessaan korjausta kopion rikkoutuessa. Tämä viimeisin taistomme tuotti otteluvoiton alkuvuonna, kun Tekijänoikeusneuvosto totesi riippukeinumme tekijänoikeuslain suojaamaksi.

Meillä Parolalla on alusta asti vallinnut lämmin ja lempeä tunnelma, hyvä yhteishenki sekä terve tekemisen meininki. Olemme aina arvostaneet avoimuutta ja tehneet tavallamme. Ja niin aiomme tehdä jatkossakin. Nöyrä mieli, rauhallinen mutta päättäväinen asenne sekä usko omaan juttuun ovat siivittäneet meitä tiellämme läpi yhden jos toisenkin myrskyn, jo yli puoli vuosisataa. Intohimo rottinkituotteisiin ja yrityksen kehittämiseen on eteenpäin vievä salainen aseemme.

Kun ei oikein tiedä, miten maailma makaa, suosittelen turvautumaan edellä mainittuihin voimavaroihin. Sisulla, luovuudella ja yhteishengellä selviämme kyllä mistä vain, pandemiastakin. Ja kun sydän alkaa lyödä entistä kovempaa tai kurkkuun ilmaantuu möykky, kannattaa istahtaa hetkeksi oman Klassikkonsa syliin ja hengitellä, kunnes tasapaino löytyy taas. Me selviämme tästäkin, kunhan maltamme pitää pään kylmänä ja sydämen lämpimänä. Niin ja kätemme puhtaina, eikö vain?

Parolasta rakkaudella,

Anitta