Hei! Tiesitkö, että toimitamme nyt 150 euroa ylittävät ostokset toimituskuluitta.

Jonkun lapsen suuhun on laitettu kysymys siitä, miksei aurinko paista yöllä, silloinhan sen valoa tarvittaisiin. Sinänsä aiheellinen kysymys, mutta marraskuun hämärässä asiaa voi lähestyä myös toisin. Sillä lailla tyynesti ja tunnustaen, että we´ve got this thing called marraskuu, eikä sen torjumiseen kannata tuhlata voimavaroja, joille kyllä löytyy käyttöä muualtakin.

Kun ei oikein jaksaisi hämärän hyssyä, on lupa lisätä valoa ja voimaantua siitä. Valon luonteeseen kuuluu, että parhaimmillaan se on sopivina annoksina. Liian vähän, silloin kun valoa tarvitaan, hankaloittaa olemista ja tekemistä, liika tai vääränlainen valaistus puolestaan muuttuu helposti valosaasteeksi.

Valoon liittyvät valaisimet ja totisesti lampulla on väliä! Lampun henki saapuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, kun valaisinasiat on mietitty ja toteutettu huolella. Erityisesti makuuhuoneen tunnelmassa valaisimella on merkitystä. Nukkumisen ja unen laadun kannalta tärkeää on se, että nukkumisen ajaksi huone pimentyy täysin. Mutta rauhoittavien iltatoimien kannalta oleellista on, että valaistus on kunnollinen. Kynttilän valossa on hankala lukea, vaikka meditaatioon tuo ilma- ja valopiiri olisikin ihanteellinen ratkaisu.

Jos sinun makuuhuoneesi on sellainen kuin haluat sen olevan, onneksi olkoon! Jos sinulla on olotila, että vielä olisi vähän skarpattavaa, tiedoksesi vain, että et ole yksin. 

Kun haluaa tehdä jonkinasteista parantelua makuuhuoneen viihtyvyyden lisäämiseksi ja kauneuden kohottamiseksi, kannattaa alkuun pohtia muutamaa peruskysymystä. Kyse on ihan näistä elämän peruskysymyksistä, joita voi miettiä vähän jokaisella elämän saralla aika ajoin – ja ehkäpä etenkin näin marraskuun hämärän ja pimeän vaihtelussa. Kuka olen ja mitä oikeasti haluan? Mikä estää minua saavuttamasta sitä? Mikä olisi helppo teko tai tekojen sarja, joka auttaa minua etenemään haluamaani suuntaan?

Kysymykset eivät olekaan ihan niitä maailman pienimpiä, siksi tarjoamme sinulle tällä kertaa myös konkretiaa. Ihania kuvia tarkastelemalla voit peilata omia ajatuksiasi: näetkö itsesi jossain noista huoneista? Mikä on tyylisi, ja miten voisit aktiivisesti lähteä kulkemaan siihen suuntaan? Löydätkö peräti vinkkejä alta omaan käyttöösi?

Bohoillaanko?

Boho-sana on lyhennelmä sanasta bohemian. Sisutuksessa boho tarkoittaa sitä, että enemmän on enemmän. Runsaus, mukavuus, lämminhenkisyys, nämä kaikki sanat kuvailevat bohoa. Konmaritus ei todellakaan ole bohoilijan juttu, vaan esineet, ja myös viherkasvit, saavat vallata alaa. Värien, lämpimien ja haluttaessa kirkkaidenkin, ei tarvitsi aukottomasti sopia toisiinsa, tärkeintä on luonteva ja rentouttava tunnelma. Kankaissa ja matoissa etniset kuviot ja paksutkin luonnonkuitua olevat tekstuurit sekä rottinki materiaalina huonekaluissa ja sisustustavaroissa edustavat konstailematonta boho-tyyliä. Mistä tiedät oletko boho-tyylin sisustaja? Sanotaanko vaikka niin, että jos olet, tiedät sen kyllä!

 

 

 

Scandi-bohoa tunnustaa moni

Jos tunnet viehtymystä luonnonmateriaaleihin, mutta tunnet lievää epävarmuutta siitä, oletko aito boho, saatat olla scandi-boho. Tässä suuntauksessa nimittäin kohtaavat pelkistetty pohjoismainen design ja boheemi eksoottisempi, eteläisempiä ja itäisempiä maanosia edustava maailma. Selkeään sisustukseen tuodaan aksenttia ja lämpimyyttä rottingilla ja erilaisilla tekstiileillä. Värimaailma on todennäköisesti hillitympi ja johdonmukaisempi kuin pelkässä bohossa. Yksivärisyyttä ja sointuvia väriyhdistelmiä ei katsota yksitoikkoisiksi vaan tavoitteena saattaa olla juuri harmonia. Skandinaavisuutta ja siihen usein liitettyä moderniutta pehmennetään monin eri tavoin, materiaalivalinnoilla ja yllättävillä yhdistelmillä.  Scandi-boholle antaa moni äänensä, ja huoneensa sisustusvallan, tietämättäänkin.

 

 

 

Japandissa minimalistisuus ja luonnonläheisyys kohtaavat

Japandi on tyylilajina maailmanlaajuinen, mutta erityisen tutulta se tuntuu meille suomalaisille. Luonnonläheisyys ja luonnolliset materiaalit sekä niukkuuden estetiikka kuvastavat molempia kansanluonteita, japanilaisia ja skandinaaveja. Edustamme samanhenkisyyttä, olemme ajattoman sisustuksen asialla. Maantieteellisesti meitä ei aina skandinaaveiksi lasketa, mutta kyllähän tämä pohjola meidän kotimme on. Esineillä ja huonekaluilla on kaikilla käyttötarkoitus, ne ovat funktionaalisia ja sen lisäksi vielä silmää miellyttäviä. Toiminnallisuus ja kauneus eivät sulje toisiaan pois. Hankinnat ovat harkittuja. Hyggeily ja wabi-sabi kohtaavat. Värimaailma voi pitäytyä hillityssä, mutta rikkaat tummat sävytkään eivät ole poissuljettuja

 

 

 

Kotipesä lämpöä tulvillaan

Kotona on ihmisen hyvä olla, erityisesti jos on nostalgisen mummolatyylin edustaja. Jos päivät ovat kiireisiä, on hyvä rentoutua tyystin toisenlaisessa tunnelmassa. Kotoisuus ja nostalgisuus syntyvät vanhoista esineistä, jotka parhaimmillaan kertovat suvun tarinoita. Eikä hätää, jos perittyjä huonekaluja tai sisustustavaroita ei ole: kirppareilta löytyy vintagetavaroita tai sitten voi valita uudenkin huonekalun, klassikon joka edustaa menneiden vuosikymmenten charmia. Kukkakuosit, ruudut ja raidat, niistäkin on mummolatyyli tehty. Runsaus viestii lämpöä ja pehmeää elämänasennetta. Tervetuloa kuivakukat uusissa herkissä värissä!

 

 

Oma persoonallinen koti

On mukava tutkailla erilaisia sisustustyylejä ja seurata sisustusblogeja, tietää trendit ja pysyä ajan tasalla virtauksista. Totuus kuitenkin on, että sinun kotisi on sinun kotisi ja sinä itse päätät, millainen se on. Mikä sinulle tuo mukavuutta ja viihtyisyyttä? Toinen haluaa viherkasviviidakon, toiselle riittää leikkokukka maljakossa. Oikeita ja vääriä ratkaisuja ei ole, kotisi on linnasi, ja sinä sen valtiatar tai valtias.