Hei! Tiesitkö, että toimitamme nyt 150 euroa ylittävät ostokset toimituskuluitta.

Anitta: No nyt se sitten on tapahtunut virallisesti, se mikä oli ollut vireillä jonkin aikaan. Tervetuloa Johanna ja onnentoivotukset, olet nyt ollut vetovastuullisena toimitusjohtajana Parolan Rottingissa kuukauden päivät! Miltä tuntuu?

Johanna: Kiitos Anitta! Tämä pesti tuntuu paitsi toiveiden täyttymykseltä myös luonnolliselta jatkumolta. Parolassa ja Parolalle olen tehnyt töitä jo vuodesta 2020 ja olen alusta asti tuntenut itseni osaksi Parolan Rottinkiperhettä. Ja kiitos luottamuksesta. Uskon että yhteistyömme asiakkaidemme ja Parolan Rottingin hyväksi jatkuu yhtä saumattomasti kuin tähänkin asti.

Anitta: Juuri näin, aivan kuin minun suustani! Ainut muutos minulla on, että kun nyt virallisestikin luovutan kokonaisvastuun sinulle, minulle jää entistä enemmän aikaa muuhun kuin työhön.

Johanna: Luulen tietäväni muutaman ihmisen, jotka nauttivat tästä, kun mummilla onkin enemmän aikaa.

Anitta: Tätä ajattelin ja myös sitä, että voin vaikka halutessani paneutua aiemmin niin rakkaaseen lauluharrastukseen. Tulee ohjelmistoon muitakin säveliä kuin ”Ain laulain työtäs tee”!

Johanna: Minunkin toimenkuvani luonnollisesti on muuttunut: brändin vahvistaminen, koordinointi ja kumppanien kanssa yhteydenpito ovat saaneet seurakseen muutkin osa-alueet. Kentän kokonaan haltuun ottaminen myös uskoakseni selkiyttää tilannetta, ehkä joissain tilanteessa pystyn toimimaan aiempaa suoraviivaisemmin. Asiakkaillemme tämä vallanvaihto ei välttämättä juurikaan näy.

Anitta: Sellainen muutos saattaa olla, että ehkä en enää vanhasta muistista riennä tänne joka päivä (naurua).

Johanna: Selväähän se on, että roolisi senior advisorina ja partnerina on kultaakin kalliimpi.

Anitta: Minulle onkin erittäin tärkeää tietää, että perheyritystä luotsaa nyt henkilö, jonka tietoihin ja taitoihin voi luottaa. Arvomme säilyvät. Mutta uusiutumiskykyä tarvitaan yhtä lailla. Viimeiset pari vuotta ovat olleet haasteellisia maailmantilanteen takia.

Johanna: No kyllä! Korona toi mukanaan monenlaista hankaluutta ja viivästymää: vaikka tilaukset olisi tehty vanhaan malliin, tuotteiden saaminen tänne myymälään otti aikansa. Kuljetukset hankaloituivat ja kustannukset nousivat ennustamattomalla tavalla. Ei puhettakaan siitä, että pääsisi vierailemaan Indonesiassa, jossa tuotteemme käsityönä tehdään. Tähän liittyy myös se, että itse kukin havahtuu miettimään mihin investoi. Investoiko rahaa sisustukseen vai pistääkö puskurivarastoon?

Anitta: Totta. Tuossa toit esiin kaksikin tärkeää asiaa. Olen itse aina ajatellut niin, että on tärkeää luoda kauneutta ympärilleen, on se sitten sisustusta tai vaikka musiikkia tai muuta kulttuuria. Näistä asioista saa voimia. Ja toinen asia on se, että isäni Aulis Herrasen perustama Parolan Rottinki on kulkemassa kohti yhä monipuolisempaa tuotevalikoimaa.

Johanna: Olemme valinneet tiemme ja sloganimme ”Enemmän kuin rottinkia” ja se viittaa suoraan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Tietysti mukana kulkee kaiken aikaa upea historiamme, eihän Parolan Rottinkia olisi olemassakaan ilman Aulis Herrasen luomiskykyä ja meillä yhä vaikuttavan Toini Herrasen kädentaitoja ja monipuolista panosta yritykseen.

Ja vaikka rottinkirakkautemme yhä vain syvenee, on sydämissämme ja nyt myös kaupoissamme, tilaa muullekin sisustamiselle. On helppo sisustaa vaikka koko olohuone Parolan Rottingista hankituilla tuotteilla. Muhkeat sohvat istuskelua ja löhöilyä varten, ruokapöytä ja siihen kuuluvat tuolit ruokailuun, kahvihetkiin ja seurusteluun, riippukeinut ja muut rottinkirakkaat keventämään sisustusta…

Anitta: …puhumattakaan ihanista tekstiileistä: matot ja peitot, tyynyt ja pehmusteet. Kyllä meidän tuotteemme sopivat myös makuuhuoneeseen, mietipä vaikka sänkyjä ja sängynpäätyjä!  Valaisimet ja lyhdyt sopivat kaikkialle kotiin, samoin ryhtiä ja järjestystä luovat kaapit ja hyllyt.

Johanna: Yksi tämän työn ja toimialan parhaita puolia on päästä aitiopaikalta seuraamaan, mitä sisustusmaailmassa tapahtuu. Mainitsit tuolla jo esteettisyyden, haluan lisätä siihen vielä ilon, jota kaunis, omannäköinen koti tuottaa. Me seuraamme trendejä, ja välillä olemme niitä luomassakin.

Anitta: Tuntuu hyvältä tietää, että meidän tuotteemme sopivat kaikkiin sisustustyyleihin, ovat kotonaan erilaisten ja erityylisten ihmisten kotona. Minimalisteista bohotyylin edustajiin.

Johanna: Siitäkin olen samaa mieltä. Onpa ollut mukava jutella, mutta nyt on mentävä, kahvituntini päättyy! (naurua, naurua, naurua)

Anitta ja Johanna