Hei! Kuulitko jo, että toukokuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Äitienpäivä lähestyy ja on syytä juhlaan: minä onnekas kun saan kokea tyttäryyttä, äitiyttä ja isoäitiyttä päivittäin! Oletko itse koskaan pohtinut, miten sukupolvet ja roolit ovat persoonaasi muovanneet? Mitä ne ovat opettaneet ja mihin suuntaan ne ovat sinua vieneet?

Äitiys on ainakin opettanut minulle kärsivällisyyttä, luopumista ja luottoa siihen, että elämä kantaa niin minua kuin perheenjäseniänikin. On ollut pakko hyväksyä, että toista ihmistä tai elämää ylipäätään ei voi hallita. Ja että se ei ole maailmanloppu tai välttämättä edes huono asia. Vanhemmuus pakottaa ajattelemaan toista ennen itseä. Se kitkee itsekkyyttä ja saa huomaamaan, että hyvinvointia syntyy siitä, että saa olla tärkeä toiselle.

Oikeastaan vanhemmuudessa ja yrittäjyydessä on paljon samaa: vastuu ja huolenpito kuuluvat perusasetuksiin. Perheyrityksemme jatkajana suhtaudunkin Parolan Rottinkiin kuin kolmanteen lapseen. Molempien kanssa on pitänyt opetella tasapainoilemaan ja hellittämään otetta oikeassa kohdassa – lapsi tarvitsee vapautta olla omanlaisensa ja yrittäjänäkin on osattava antaa vastuuta muille ja silloin tällöin ottaa etäisyyttä työhön.

Vaikeita asioita molemmat.

Molemmat tarjoilevat myös yllätyksiä ja vaativat luovimista ja ongelmanratkaisukykyä. Omassa äidissäni Toinissa ihailenkin eniten juuri hänen sitkeyttään, vahvaa tahtoaan ja luonteen lujuttaan. Hänen vierellään varttuessaan periksiantamattomuutta on onneksi siirtynyt aimo annos minuunkin. Se on ollut tarpeen monessa tilanteessa. Äiti on auttanut sekä perheen, että yrityksen ongelmatilanteissa minua todella paljon. Aina murheiden keskellä soitan kenellekkäs muulle kuin äidille. Hän on sekä perheemme että yrityksemme Power Woman.

Entä äitini Toini? Hän tunnustaa oppineensa minulta avoimuutta, luovuutta ja kokeilunhalua – juuri niitä piirteitä, joita vaalin itse lapsen lapsessani! On nimittäin herkullista seurata vierestä, kun uutukainen tutustuu maailmaan ja iloitsee hetkessä elämisestä joka solullaan. Toivoisin oppivani katsomaan maailmaa lapsen uteliain silmin, kyseenalaistamaan asioita, uteliaisuutta sekä luonnon ja muiden ihmeiden ihastelua ja ihmettelyä. Sitä ei mielestäni koskaan voi olla liikaa.

Onnea kaikille isoäideille, äideille sekä äitihahmoille! Olette juhlapäivänne ansainneet.

Anitta