Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Hämäläinen maisema on meille rakas ja kulttuurimaisemasta olemme ylpeitä – aivan kuten omista tuotteistamme. Nyt halusimme ihanan, saapuneen kesän kunniaksi yhdistää nämä kaksi ja hienoa asiaa.
Siispä jokainen Parolan rottinkiperheestä nappasi kainaloon oman suosikkirottinkituolinsa, ne kun ovat kevyitä siirrellä, ja lähti lähimatkailemaan. Mielestämme kuvakavalkadi todistaa kiistattomasti myös sen, että aidot ja alkuperäiset Parolan rottinkiklassikot ovat kotonaan kaikkialla. Siispä tervetuloa matkaan mukaan kun Parolan goes lähimatkailu.

Anitta, toimitusjohtaja
Anitta on Parolan Rottingin toimitusjohtaja, joka hallitsee kokonaisuuden – ja tarvittaessa myös yksityiskohdat! Nauhat pysyvät hyvin käsissä haasteellisista ajoista huolimatta. Sananmukaisesti rottingin keskellä kasvaneena hän tuntee alan, rottinkirakkaus on syntynyt jo pikkutyttönä ja elää edelleen, kun hän luotsaa yritystä eteenpäin tunne- ja tehtäväjohtajana.
Anittan tuolivalinta oli helppo: klassikkojen klassikko ja oman isän mukaan nimetty riippukeinu Aulis. Paitsi että Anitta viihtyy ja rentoutuu Auliksen lempeästi keinuvassa sylissä, arvostaa hän sen asemaa suomalaisten rottinkituolien ehdottomana ykkösenä.
Anitta, Aulis ja Ahvenisto! Anitta suuntaa rottinkikeinunsa kanssa Ahveniston luonnonkauniille harjulle. Vaellusmahdollisuuden lisäksi alue tarjoaa innokkaille liikkujille muitakin aktiviteetteja: maauimalan, vesihuvipuiston ja seikkailupuiston.  Ahvenisto on ollut olympialaisten näyttämönä 70 vuotta sitten, kun maauimala oli kilpailukäytössä.

 

 

Toini, rottingin Grand Old Lady

Toini on edesmenneen miehensä Aulis Herrasen kanssa perustanut Parolan Rottingin, ja hän sanookin, että avioituessaan Auliksen kanssa menneensä naimisiin myös rottingin kanssa! Toini antaa kasvot rottinkitiedolle ja -taidolle. Enemmän Toinin huikeasta, yhä jatkuvasta rottinkiurasta ja taitavasta käsiparista voit lukea täältä.

Toini valitsee Lumikengän. Se on yksi Parolan tunnetuimmista rottinkituoleista ja ollut tuotannossa alusta asti. Lumikengän ajaton design kantaa menneisyydestä tulevaisuuteen, se edustaa rottinkituolien parhaita ominaisuuksia: ajattomuutta ja keveyttä.
Toini istahtaa Lumikenkään Hattulan Pyhän Ristin kirkon mäellä. Kirkko kutsuu matkailijoita upeiden keskiaikaisten seinämaalaustensa takia, joita on yli 800 ja joiden synnystä Anneli Kanto on kirjoittanut romaanin Rottien pyhimys. Toini iloitseekin siitä, miten moni on yhdistänyt kesäreissuunsa kivikirkon ja Parolan kivijalkamyymälän!

 

Erno, varasto- ja logistiikkakoordinaattori, muusikko
Erno työskentelee tavaraliikenteen keskiössä, kun vastuualana on logistiikka ja varastotoiminta.  Mielenkiintoisia vaiheita onkin mahtunut tuotekonttien saapumiseen erityisesti parin viime vuoden aikana! Vastaanotetut tilaukset Erno toimittaa edelleen asiakkaille ja omaan myymälään.
Ernon suosikkiklassikko on Vintage. Vintage on todellinen lepotuoli, korkea selkänoja ja hyvä istumismukavuus varmistavat sen. Samalla rottinkituolin tyylikkyydestä ei kuitenkaan ole tingitty tippaakaan, ja siksi sen olemus on edelleen tyylikäs ja freesi.
Erno tuoleineen hakeutuu veden äärelle, Vanajaveden Mierolan laiturille. Se on yksi sisävesiristeilyn satamalaitureista ja Parolan Rottingin kotisatama. Hopealinjojen laiva lipuu vettä pitkin kulkien läpi kauniin hämäläisen kulttuuri- ja metsämaiseman, kyydistä ja kyytiin voi hypätä halun mukaan. Parolan rottinkiperhe suosittelee!

 

 

 

 

Henri, hallinto ja IT

Henri on Henri, mutta rottinkiperheen piirissä aina Henkka. Henkan ansiosta täällä meillä asiat (hallinto) ja yhteydet (IT) pysyvät kuosissa, ja kuten kaikki meistä, Henkkakin välillä työskentelee yhteisen hyvän eteen myös varsinaisen vastuualueensa ulkopuolella. Tarkasti, luotettavasti ja aina ystävällisesti.
Henrin valinta on Punos. Hinni Korpelan suunnittelema Parolan vuosikertamallisto 2021 Punos yhdistää perinteistä ja modernia rottinkisuunnittelua. Mallistoon kuuluu rennompaankin istuskeluun soveltuva matalaselkäinen lounge-nojatuoli ja kaksi pöytää.
Henri suuntaa eväineen tauolle kaupungin sydämeen, Linnan puistoon. Yli 700 vuotta vanha linna havisee seudun historiaa. Kulinaristimme iloitsee siitä, että vain kivenheiton päässä suosikkimaisemastaan löytyy tänä päivänä todella monipuolinen kattaus ravintolatarjontaa – ja eväsvaihtoehtoja. Hyvän ruoan ystävän eväs löytyi tällä kertaa Puisto Brgr:sta, jonne hyvän artesaaniburgerin ja urbaanin tunnelman ystävät ovatkin jo löytäneet tiensä. Puisto Brgr kuuluu Ravintola Uoman, Ravinteli Vintin ja Street Vintin kanssa samaan tasokkaaseen ravintolaperheeseen.

Peppi, markkinointiassistentti
Peppi pitää huolen siitä, että muutkin saavat tietää, mitä Parolassa tapahtuu. Energisen Pepin työn jälki näkyy sometileillämme erilaisina postauksina: pysyt mukana siinä mitä meillä Parolassa tapahtuu. Kaikenlainen järjestely, selvittely ja trafikointi on osa Pepin moniulotteista työtä, ehättääpä hän kivijalkamyymäläämmekin asiakkaita palvelemaan.
Pepin rottinkituoli on Simpukka. Klassinen Simpukka tarkoittaa monelle samaa kuin rottinkituoli ja se onkin yksi yhä tuotannossa olevista alkuperäismalleista. Eleetön, kulmikkuutta kaihtava kaareva olemus ja syvä istuinosa tarjoavat turvallisuuden tunteen istujalle.
Peppi kulkee Kantolan tapahtumapuistoon. Alue on laaja, miltei 10 hehtaarin kokoinen vehreä puisto. Järven rannalla on hyvä rentoutua, väljyyttä riittää – parhaimmillaan puisto on kuitenkin erilaisten festareiden aikaan, kun väkeä ja tapahtumia riittää. Puiston ympäristöstä löytyy mahtavia kirpputoreja ja second hand -toimintaa, vinkkaa Peppi.

 

 

 

Saija ja Nanna, rottinkiperheen bonusjäsenet
Saija on osa Parolan rottinkiperhettä, vaikkakaan ei täysipäiväisesti. Saatat olla tavannut Saijan kivijalkamyymälässämme ja mallina kuvauksissamme. Mallin töihin on ennättänyt jo myös Saijan 5-vuotias hurmaava tytär Nanna.
Saija ja Nanna päätyivät tuolivalinnassaan Sirkkaan. Umpinaisen riippukeinun on suunnitellut yrityksen perustaja Aulis Herranen.  Aikaa ja katseita kestävä malli on ollut tuotannossa 1970-luvulta lähtien. Riippukeinut ovat olemukseltaan keveitä ja käytössä turvallisia.
Saija ja Nanna matkaavat Iittalan Lasimäelle. Iittalan Lasimäki sisältää Iittalan Outletin lisäksi muitakin kiinnostavia myymälöitä. Sirkka-rottinkikeinu on kuitenkin asetettu paikalleen Naivistit Iittalassa -kesänäyttelyyn, joka sopii todellakin koko perheen katsottavaksi.

 

 

 

 

 

Johanna, kehityskoordinaattori
Johanna on kehityskoordinaattori. Mitä se sitten tarkoittaa? Toimenkuva on moninainen, pääroolissa on liiketoiminnan kehittäminen sekä kumppanuuksien ja yhteistyömahdollisuuksien etsiminen. Työpäivät ovat sisällöltään kiitettävän vaihtelevia.
Johanna tuntee omakseen Korkean Lumikengän. Ikoninen Lumikenkä sopii hyvin niin sisätiloihin kuin terassillekin ja vaikka rottinkituoli on olemukseltaan näyttävä ja vakaa, on se kevyt siirrellä.
Johanna ehättää Aulangolle. Aulanko on osa suomalaista kansallismaisemaa. Puiston ja luonnonrauhan lisäksi tarjolla on aktiviteetteja: golf, ratsastus, uinti, tennis, melonta, suppailu…

 

 

 

 

 

 

 

Suloista suvea, kivoja kesäretkiä Hämeenlinnan seudulle!  Parolan rottinkiperhe