Hei! Kuulitko jo, että kesäkuussa toimitamme yli 150 euron tilaukset toimituskuluitta.

Kun säätiedotus lupaa jonnekin päin maata sateita jokaiseen päivään ja hallaa jokaiseen yöhön, on karaistuneimmankin meistä myönnettävä, että kesä on lusittu ja syksy valloillaan. Vaikka saatat siis itse vielä nauttia lounaasta ulkona, terassiseuralaisesi indonesialaiset juuret saavat hänet kaipaamaan suojaa. On aika siirtää rottinkirakkaus sisätiloihin.

Rottinkipalmu (Calameae) elää luonnonvaraisena Afrikassa, Aasiassa ja Australaasiassa. Köynnöskasvina se tarvitsee menestyäkseen puita ympärilleen, joten sen hyödyntäminen kannustaa paikallisia säästämään sademetsiä hakkuilta. Lisäksi kasvin keruu suoritetaan aina käsin ilman ekosysteemiä vahingoittavia koneita, joten materiaalina rottinki on monin tavoin ekologinen.
Trooppisen ilmaston kasvattina rottinki rakastaa kosteutta. Suora sade kuitenkin aiheuttaa rottingin harmaantumista ja vinoutumia, joten rottinkikalusteet on aina syytä suojata vesi- ja lumisateelta. Pakkasesta rottinki ei ole moksiskaan, joten voit säilyttää rottinkisia ulkokalusteita mainiosti myös kellarissa, vintillä tai autotallissa. Tai voit jatkaa onnellista yhteiseloa läpi vuoden pimeän puolen toivottamalla ystäväsi tervetulleeksi sisälle ja osoittamalla sille hieman hellyyttä.

Rottingista puhuttaessa hellyys näyttää imurin kalusteharjasuuttimelta ja kostealta pyyhkäisyltä (pinttyneimpään likaan kannattaa veteen lisätä tippa mäntysuopaa). Kevyen puhdistuksen jälkeen rottinkinen ystäväsi on taas kuin uusi ja valmis viettämään laatuaikaa kanssasi läpi syksyn ja talven. Vältä kuitenkin sijoittamasta kalustetta pitkäksi aikaa auringon paahteeseen tai liian lähelle patteria tai tulisijaa. Vaikka rottinkinen luonne on taipuisa, kuumuus ja lämpö voivat koetella sen kestävyyttä. Rutikuivana pienemmät osat kuten nauhasidokset saattavat irrota tai katkeilla.

Rottinki on rakastettuna yllättävän pitkäikäinen. Se jakaa arjen ilot ja surut kanssani vuosikymmenten ajan ja tarjoaa mielellään sylin jopa uusille sukupolville. Kosteus notkistaa materiaalia, joten rottinkiaan kannattaa silloin tällöin hemmotella ilmankostuttimen tai vaikkapa märkien pyykkien läheisyydellä.

Anitta