Riippukeinun ohje

Riippukeinun koukun asennusohje

  • Asenna koukku aina pystysuoraan
  • Asennettaessa puuhun, poraa 5-7 mm reikä puun kovuudesta riippuen ja kierrä koukku 25-30mm yli kierteen. Muut materiaalit: konsultoi tarvittaessa ammattiliikettä.
  • Huomioithan, että riippukeinun koukun asennus tapahtuu aina asentajan omalla vastuulla. Emme ota vastuuta väärin tehdystä asennuksesta tai tämän aiheuttamista vaurioista. 
  • Huomioithan, että riippukeinun köysi ei kestä pyörimistä
  • Tuote kestää maksimissaan 100kg painoisen keinujan. Kiinnitä riippukeinu tällöin erityisen huolellisesti.


Hamppuköyden (ruskea) kiinnitysohje

Lataa tästä hamppuköyden ohje (PDF)

Hamppuköysi tulee riippukeinun mukana irrallisena ja se tulee kiinnittää molemmista päistä.
Suositeltavin tapa on nk. pleissata köyden molemmat päät eli tehdä köyteen lenkit molempiin päihin: riippukeinun rungon ympärille ja köyden loppupäähän koukkua varten:

Pleissausohje:

Lisähuomiot pleissaukseen:

  • säikeiden purkamisen jälkeen (2.kohta), teippaa yksittäisten säikeiden päät. Tämä helpottaa köyden käsittelyä
  • toista kohdat 4-7 riittävän monta kertaa. Lopuksi voit siistiä mahdolliset säikeiden jäämät esim. leikkaamalla
  • lisäapua löydät tarvittaessa: https://www.youtube.com/watch?v=IiyenYydCaY

Hamppuköysi voidaan kiinnittää riippukeinun päähän myös tällä tavalla:

Tällä kiinnitystavalla köyden yläpää voidaan kiinnittää joko pleissaamalla molemmat köydet erikseen tai vaihtoehtoisesti kaksi köyttä yhdistävällä solmulla.


Valkoisen köyden kiinnitysohje

Lataa tästä valkoisen köyden ohje (PDF)

Paketin mukana tuleva koussi on tarkoitettu kiinnitettäväksi koukkuun oheisessa kuvassa esitetyllä tavalla:

VAIHE 1

Pujota köyden pää riippukeinun yläosan alapuolelta ympäri (nuolien suuntaisesti)

VAIHE 2

Avaa köysi auki niin että köyden pään saa pujotettua tästä läpi. Huom! Huolehdi, että pujotettavaa on riittävästi ja arvioi myös tässä vaiheessa paljonko tarvitset köyttä eli huomioi kiinnityspaikan korkeus.

VAIHE 3

Pujota köyden pää läpi ja kiristä lenkki riippukeinun ympärille.

VAIHE 4

"Pursota" köyttä samalta puolelta köyttä jonne edellisessä kohdassa vedit köyden pään. Tässä kohtaa voit myös sormella tehdä reitin "pursotetun kohdan" sisään ja varmistaa että sieltä löytyy köyden pään kokoinen reitti.

VAIHE 5

Pidä "pursotettu" kohta "auki" ja aloita köyden pään pujottaminen köyden sisään.

VAIHE 6

Pujota köyden pää riittävän pitkälle, jotta kiinnitys pitää (esimerkissä punaisella ympyröity kohta). Saat siistin lopputuloksen kun pujotat köyden kokonaan sisälle.

VAIHE 7

Kiristä lopulta köysi suoraksi ja varmista että kiinnitys pitää.

VAIHE 8

Köyden toiseen päähän voit halutessasi tehdä samalla tavalla pienemmän lenkin esimerkiksi kiinnityskoukkua varten. Köyden pää tulee pujottaa riittävän pitkälle. Muista lopuksi varmistaa myös tämän pään kiinnitys vetämällä lenkistä ja köyden päästä.Rottinkituotteiden yleiset kunnossapito-ohjeet:

Tulostettava rottinkituotteiden hoito-ohje (PDF)

Yleistä:

Rottinki on ekologinen valinta. Rottinkipalmut suojelevat metsiä joissa ne kasvavat, sillä palmujen keruu tarjoaa vaihtoehdon metsähakkuille. Rottinkipalmujen käytön etuja metsähakkuisiin verrattuna ovat korjuun yksinkertaisuus, kuljetuksen helppous sekä niiden nopea kasvu.

Rottinkituotteen puhdistaminen ja käsittely:

Rottinkihuonekalun hoitamiseen riittää imurointi ja kostealla pyyhkiminen tarvittaessa. Imurointi onnistuu parhaiten kalusteharjasuuttimella. Rottinkikaluste olisi hyvä pyyhkiä kostealla imukykyisellä rätillä ajoittain lian pinttymisen estämiseksi. Kevyemmässä pyyhinnässä riittää pelkkä vesi, tarvittaessa veteen voi lisätä tipan mietoa, neutraalia, mielellään luonnon omista pesevistä aineista koostuvaa pesuainetta (esim. mäntysuopa).

Rottinkituotteen sijoittaminen:

Parhaimmillaan rottinkikaluste on terasseilla, parvekkeilla, saunan pukuhuoneessa, takkahuoneessa tai sisustuksen lisäpiristeenä asunnon muissa huoneissa. Liian lähellä lämmönlähdettä, esim. patteria, rottinki saattaa kuivua liiaksi, jolloin nauhasidokset tai kalusteen muut pienemmät osat saattavat käytössä katkeilla. Parveke- ja terassitiloissa on huolehdittava ettei kaluste joudu sateeseen tai paahtavaan aurinkoon, sillä näiden yhdistelmä voi olla vahingollista rottingille aiheuttaen halkeilua ja pinnan harmaantumista ja ravistumista. Rottinki kestää kuitenkin pakkasta ja kylmää eli talvehtii kylmyyden puolesta hyvin, kunhan tuote on suojattu lumelta/suoralta sateelta. Varsinaiseen ulkokäyttöön, "taivasalle", rottinkikalusteita ei suositella.

Huomioi vielä:

Tuote kestää normaalia käyttöä, mutta älä nouse seisomaan rottinkituolin istuimelle. Huomioi tuotetta siirtäessäsi, että tuotteen punos voi mennä poikki tai murtua jos se osuu voimalla terävään esineeseen (esimerkiksi imurin metallivarsi). Rottinkituoleille ja riippukeinuille suositeltava painoraja on 100kg.

TallennaTallenna