Riippukeinun koukun asennusohje 


Riippukeinun mukana tulee perinteinen sinkittyä terästä oleva saparokoukku. Saparokoukku sopii hyvin riippukeinun kiinnittämiseen, mutta huomioitavaa on, että koukun kierteet eivät kestä keinun pyörittämistä. Käyttöturvallisuuden vuoksi suosittelemmekin ensisijaisesti pyörivää koukkua.  
 
Asenna koukku aina pystysuoraan.

Asennettaessa puuhun, poraa 5-7mm reikä puun kovuudesta riippuen ja kierrä koukku 25-30mm yli kierteen.

Muut materiaalit: konsultoi tarvittaessa ammattilaisliikettä.

Riippukeinun koukun asennus ja kattoon kiinnitys tapahtuu aina asentajan omalla vastuulla. PAROLAN ROTTINKI EI VASTAA KOUKUN ASENNUKSESTA EIKÄ ASENNUKSEN AIHEUTTAMISTA VAURIOISTA TAI VAHINGOISTA.

Huomioithan, että saparokoukun kierteet eivät kestä keinun pyörittämistä. Jos on pienikin riski, että esim. lapset pyörittävät keinua, suosittelemme ehdottomasti Power Hook -koukkua.

Riippukeinun painoraja on 100 kg.Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Riippukeinun köyden kiinnitysohje


Juuttiköysi tulee riippukeinun mukana ja se tulee kiinnittää molemmista päistä.  Suositeltavin tapa on ns. pleissata köyden molemmat päät eli ”tehdä lenkki” riippukeinun rungon ympärille ja köyden loppupäähän koukkua varten.

Säikeiden purkamisen jälkeen (2. kohta), kannattaa teipata yksittäisten säikeiden päät. Tämä helpottaa köyden käsittelyä esim. leikkaamalla.

Toista kohdat 4-7 riittävän monta kertaa. Lopuksi voit siistiä mahdolliset säikeiden jäämät.

Köysi voidaan kiinnittää riippukeinun päähän myös oheisella tavalla.

Tällä kiinnitystavalla köyden yläpää voidaan kiinnittää joko pleissaamalla molemmat köydet erikseen tai vaihtoehtoisesti kaksi köyttä yhdistävällä solmulla. 

Odoo • Text and Image