Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu yleisimpiä meiltä kysyttyjä kysymyksiä. 

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Yhteystietomme:
myynti(at)parolanrottinki.fi
puh. 03-637 2199


Valmistatteko/kunnostatteko rottinkikalusteita?

Yrityksen perustamisesta eli vuodesta 1967 aina vuoteen 1986 asti Parolan Rottinki valmisti itse täällä Suomessa kaikki myymänsä rottinkikalusteet. Vuonna 1986 rottinkiraaka-aineen toimittajamaa Indonesia lopetti pelkän raaka-aineen toimittamisen ulkomaille tarkoituksenaan tukea oman maansa työllisyyttä. Tällä hetkellä Parolan Rottingissa ei enää valmisteta rottinkihuonekaluja mutta osallistumme edelleen tuotteiden suunnitteluun. Myöskään rottinkihuonekalujen korjauksia meillä ei ole mahdollista tehdä.
Helsingissä sijaitseva Annansilmät-Aitta sen sijaan korjaa rottinkikalusteita. Tiedustele tästä tarkemmin suoraan heiltä. Yhteystiedot heidän kotisivuiltaan: https://www.annansilmat-aitta.fi/

Myös Sokevan sivuilta löydät useita rottinkihuonekalujen korjaajia
Huomioithan että Parolan Rottinki Oy ei ylläpidä kyseisiä sivuja eikä vastaa niiden oikeellisuudesta tai palvelujen hinnoittelusta.


Kestävätkö rottinkikalusteet pakkasta?

Rottinkikalusteet ovat kestäviä ja sietävät mainiosti lämpötilavaihteluita, joten kylmyys ei ole tuotteille ongelma. Tuotteen pintaan ei saisi päästä kertymään vettä/lunta, joten parhaimmillaan rottinkikalusteet ovat sisätiloissa, lasitetuilla/katetuilla parvekkeilla ja terasseilla. Toisaalta mikään ei estä rottinkikalusteen käyttöä vaikkapa pihamaalla - rottinkikaluste on kevyt nostaa suojaan päivän päätteeksi.

Rottinkikalusteiden tuoteinfon ja hoito-ohjeen löydät TÄÄLTÄ


Ovatko tuotteenne kotimaisia?

Tuomme rottinki- ja puuhuonekaluja pääasiassa Indonesiasta ja myös jonkin verran Euroopasta Suomeen. Parolan Rottinki ei ole vuoden 1986 jälkeen valmistanut kotimaassa rottinkihuonekaluja, mutta osallistuu tuotteiden suunnitteluun. Meiltä myös vieraillaan säännöllisesti tuotteiden valmistumaassa Indonesiassa ja varmistutaan että työskentelyolosuhteet vastaavat asettamiamme standardeja. Suurimman rottinkitoimittajamme toimintaa on jo vuosia johtanut suomalainen henkilö, joka on helpottanut yhteistyötä entisestään. Pehmusteemme sen sijaan ovat suurimmaksi osaksi kotimaista käsityötä eli näiltä osin tuemme edelleen suomalaista työtä.


Mikä on rottinkituolien tai riippukeinun painoraja?

Valmistajan tuotteille antama painoraja on 100kg. Mikäli istuja on lähellä tätä painorajaa, tulee tuoliin/riippukeinuun istuuntua rauhallisesti. Ei siis missään nimessä "rojahtaen" jolloin hetkellinen tuotteeseen kohdistuva paino on 100kg suurempi. 

Riippukeinun kiinnittämisen osalta tulee noudattaa erityistä huolellisuutta mikäli käyttäjän paino on lähellä painorajaa.TallennaTallenna